Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Contact tracing

Gepubliceerd op  za 14 mrt 2020
Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek. Wanneer je na klachten positief test op het virus gaat men jou via telefoon of via een huisbezoek contacteren om te zien met wie je de voorbije dagen contact hebt gehad. Deze info is vertrouwelijk.


De mensen waarmee jij contact had, worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Er wordt nooit bij verteld wie die besmette persoon was. Ook deze personen krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving besmetten.

Je kan door contact tracing gebeld worden met het nummer 02 214 19 19 of ge-sms't worden via 8811. Als je gebeld wordt, zal je nooit weten wie uit jouw omgeving besmet was/is. De privacy van alle partijen wordt gegarandeerd.

GEBRUIK VAN TELECOMGEGEVENS


Waarom moet ik mijn telefoonnummer achterlaten in een horecazaak, de sportles, het zwembad … ? In het geval dat een persoon positief test, vergemakkelijkt het feit dat deze gegevens zijn bijgehouden het opsporen van de aanwezigen die eventueel met deze persoon in contact kwamen. Zo kunnen deze personen snel getest en, indien noodzakelijk, geïsoleerd worden.

De contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden moeten worden geregistreerd bij aankomst. De bezoeker of deelnemer moeten uitdrukkelijk hun akkoord geven, de bezoekers of deelnemers die dit weigeren wordt de toegang tot de inrichting bij aankomst geweigerd. De gegevens kunnen zich beperken tot een telefoonnummer of een e-mailadres.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP