Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Cafés, restaurants, eetgelegenheden, hotels en B&B

Gepubliceerd op  vr 13 mrt 2020


Totale sluiting van cafés, restaurants en discotheken tot minstens 19 april. Het verbod geldt evenzeer voor de terrassen van deze etablissementen.
Cafés en restaurants moeten hun buitenterrassen wegnemen.

Thuisbezorging, drive-in en afhaal van maaltijden zijn toegestaan. Bijvoorbeeld frieten, döner kebab, Chinees, belegd broodje, dagschotels ... Afhalen mag, ter plaatse consumeren mag niet.

Hotels mogen open blijven, met uitzondering van hun restaurants, bars, eethoeken en andere gemeenschappelijke ruimtes. Roomservice is wel mogelijk. Ook bedrijfsrestaurants moeten gesloten blijven. Andere types van logement (B&B, vakantieparken, AirBnB, vakantiehuisje ... ) moeten sluiten.

Enkel essentiële reizen naar en vanuit het buitenland zijn toegestaan.

Het is verboden om te verblijven in een eigen buitenverblijf, bv. in de Ardennen of aan de kust.


Vanuit het Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid, bereikte ons nog deze informatie:

  • Net als bij hinder door openbare werken, wordt een premie voorzien voor handelaars, horeca, kleine zelfstandigen en dienstverleners die getroffen worden door de corona-maatregelen. Dit moet kleine ondernemingen die ernstig inkomenverlies lijden deels kunnen compenseren.
  • De ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiten bekomen een eenmalige premie van 4.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten een vergoeding van 160 euro per dag. Voor ondernemingen die in het weekend moeten sluiten is er een eenmalige premie van 2.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten krijgen ze een vergoeding van 160 euro per dag.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP