Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Horeca

Gepubliceerd op  vr 13 mrt 2020


Cafés en restaurants

Cafés en restaurants zijn gesloten. Take away is mogelijk. Afhalen kan tot 22 uur.

Welke activiteiten zijn toegelaten voor voedings-en drankgelegenheden?
Enkel leveringen en de verkoop van afhaalmaaltijden (zoals bv. traiteurmaaltijden) zijn toegestaan, en dit tot 22 uur ’s avonds. Alcohol mag slechts tot 20 uur worden verkocht en/of geleverd.
Initiatieven waarbij locaties worden ingericht om klanten te ontvangen en/of te bedienen zoals in
bijvoorbeeld chalets, caravans, mobilhomes op een parking, het terras of een aparte locatie, zodat deze klanten daar hun maaltijd kunnen consumeren, zijn verboden.

Logies

  • De vakantieparken en campings worden in hun integraliteit gesloten vanaf dinsdagochtend 3 november. In vakantieparken worden indoor- en outdooractiviteiten gestopt tot dan. Zwembaden, restaurants en bars worden gesloten. Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin.
  • Hotels en B&Bs blijven open, maar de restaurants en bars gaan dicht. Maaltijden worden genuttigd op kamer.

  • Net als bij hinder door openbare werken, wordt een premie voorzien voor handelaars, horeca, kleine zelfstandigen en dienstverleners die getroffen worden door de corona-maatregelen. Dit moet kleine ondernemingen die ernstig inkomensverlies lijden deels kunnen compenseren.
  • De ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiten bekomen een eenmalige premie van 4.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten een vergoeding van 160 euro per dag. Voor ondernemingen die in het weekend moeten sluiten is er een eenmalige premie van 2.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten krijgen ze een vergoeding van 160 euro per dag.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP