Gemeente Gemeente Zele

Laadpunten elektrische wagens

In samenwerking met Fluvius werden twee laadpalen voor elektrische wagens geïnstalleerd in Zele. 

 

Waar?

Je vindt de eerste twee publieke laadpalen op volgende locaties: 

  • Dr. A. Rubbensstraat (ter hoogte van huisnummer 74)
  • Markt (ter hoogte van het Argenta-kantoor)

Aan elke laadpaal kunnen twee wagens tegelijkertijd opladen. De laadpalen werden geïnstalleerd in samenwerking met Fluvius en tegen 2020 zullen er in totaal zes laadpalen staan in Zele.

Hoe gebruiken?

Volg de onderstaande stappen om je wagen op te laden aan één van de publieke laadpalen in Zele (zie ook schema onderaan deze pagina):

  1. Zijn de ledlichtjes aan de laadpaal groen? Dan is de paal beschikbaar.
  2. Verbind je auto met de laadpaal. Gebruik hiervoor je eigen laadkabel. Tijdens het laden wordt de stekker automatisch vergrendeld.
  3. Activeer de laadpaal met je laadkaart of met de app.
    1. Een laadkaart kan je verkrijgen bij alle erkende aanbieders. Via de website van Allego vind je enkele van die aanbieders: https://www.allego.be/e-rijders/opladen/welke-msp-kan-ik-kiezen/
    2. Je kan ook laden met een app. Hiervoor moet je je inschrijven bij een erkende aanbieder. De app maakt het mogelijk om laadsessies aan je creditcard te koppelen.
  4. Veranderen de ledlichtjes van groen naar blauw? Dan is je auto aan het opladen. Je kan de laadtoestand volgen via smartphone.

 

Parkeren aan laadpalen

Deze regeling geldt momenteel in Zele: als je je wagen aan het opladen bent, moet je geen parkeerticket nemen of parkeerschijf plaatsen zolang de auto oplaadt. Van zodra de auto opgeladen is, moet je de parkeerplaats verlaten.

Meer info

www.allego.be

www.fluvius.be/nl/

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP