Gemeente Gemeente Zele

Zele zet in op kwaliteitsvolle voet- en fietspaden

Gepubliceerd op  do 07 apr 2022
Het STOP-principe zet de Stappers en Trappers voorop, dan het Openbaar vervoer en vervolgens de Personenwagen. Het is één van de uitgangspunten van het nieuwe circulatieplan dat komaf moet maken met een aantal problemen die al jarenlang de leefbaarheid van onze gemeente- en handelskern bedreigen.


Uiteraard is het onderhouden van de bestaande voet- en fietspaden hierbij een cruciale schakel. De dringendste omgevingen werden al aangepakt: de schoolomgevingen van Huivelde, Durmen en de BVA-wijk en de voetpaden in de Beuken-, Kastanjeen Eikenlaan en de Raakstraat. Ook de fiets- en voetpaden in Veldeken werden hersteld. Het project Wezepoelstraat-Bosstraat is lopende. Daar houdt het niet mee op: in De Vlaschaard (112.000 euro voor de voetpaden) en de
schoolomgeving in de Alois De Beulelaan (91.000 euro) staan gelijkaardige projecten op
stapel. De Lokerenbaan wordt vernieuwd en ook in de Veldekens- en Kortestraat wordt binnenkort gewerkt. In de Kouterstraat krijgt het traject tussen Van Hesedreef en Langestraat bredere voetpaden (130.000 euro).

Vrijwilligers

We willen heel doordacht een langetermijnvisie op onze voetpaden ontwikkelen. Te voet gaan is de basismobiliteit bij uitstek. Iedereen is voetganger. Maar er is nog wel wat werk aan de winkel. Om een systematische aanpak mogelijk te maken, willen we graag beroep doen op een groep vrijwilligers die mee de kwaliteit van de voetpaden in onze gemeente in beeld brengen.

DOE JIJ MEE?

Maak jij geregeld een wandeling in onze gemeente en voel jij je hiervoor de geschikte
kandidaat? In april vond een opleidingsmoment plaats. Maar wil je toch nog meewerken?
Neem dan contact via 052?45?98?40 of infrastructuur@zele.be.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP