Gemeente Gemeente Zele

Ontwerpwedstrijd voor verbindend kunstwerk

Gepubliceerd op  ma 29 apr 2024
Wandel door een lukraak gekozen stad of gemeente en je weet dat kunst de openbare ruimte kleur kan geven. Niet alleen door de omgeving esthetisch te verrijken, maar ook door de cultuur van een gemeenschap te weerspiegelen en op die manier een gevoel van identiteit en verbondenheid te bevorderen.

Daarom lanceren Gemeente Zele en de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid een open kunstwedstrijd die gericht is op het ontwerpen, realiseren en plaatsen van een permanent beeldend kunstwerk dat bestemd is voor de openbare ruimte binnen de gemeente. Gemeente Zele en de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid nodigen hierbij alle geïnteresseerde kunstenaars uit om deel te nemen aan deze competitie, met als doel een blijvende bijdrage te leveren aan het culturele landschap van Zele.

De locaties waar het kunstwerk een plekje zou kunnen krijgen zijn: rond de toren van de Sint-Ludgeruskerk, aan het Parochiecentrum op het Heillig Hartplein of op het rondpunt aan de Avil Geerincklaan.

Zele trekt 25.000 euro uit voor het ontwerpen, realiseren en plaatsen van het werk. De selectie van ontwerpen gebeurt in fasen. Alle kandidaturen voor de eerste fase moeten uiterlijk op 20 juni 2024 worden ingediend. 

Voor meer informatie omtrent richtlijnen en procedure, lees onderaan deze pagina de voorwaarden van deze kunstwedstrijd na. Het inschrijvingsformulier is ook daar terug te vinden. 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP