Gemeente Gemeente Zele

Kansspelen

Ben je van plan een wedkantoor te openen, een kansspelautomaat te plaatsen of een speelautomatenhal te openen? Dan neem je best eerst even contact op met de Dienst Lokale Economie. Het basisprincipe blijft namelijk dat alle kansspelen verboden zijn, behalve diegene die vergund zijn.

De Wet op de kansspelen, de kansspelinrichting en de bescherming van de spelers van 7 meiĀ  1999 tracht het gokken in goede banen te leiden. Zo is het aantal vergunningen dat wordt toegekend beperkt.

Procedure

Wens je een kansspelautomaat klasse C te plaatsen in je drankgelegenheid? Dan heb je een attest van de burgemeester nodig voor de kansspelcommissie. Het aanvraagformulier kan je hieronder downloaden of je kan het verkrijgen op de Dienst Lokale Economie.

Afhandeling

Vul dit formulier in en bezorg het samen met je vergunning voor het verstrekken van sterke dranken of het slijten van gegiste dranken en een kopie van je identiteitskaart aan de Dienst Lokale Economie. Aan de politie wordt gevraagd of er bezwaren zijn. Wanneer alle documenten in orde zijn en het advies van de politie gunstig is, ontvang je het attest voor de kansspelcommissie.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP