Gemeente Gemeente Zele

Jan Praet stickeractie

Gepubliceerd op  vr 16 okt 2020
Ga op rooftocht door Zele en vind de verloren schat van Jan Praet! Spaar vanaf 19 oktober 7 weken lang alle 35 verzamelstickers van de schattenkaart.

Eind 18de eeuw ontsnapt de alom gevreesde struikrover Jan Praet uit de gevangenis om terug te keren naar zijn geboorteplaats Zele. Officieel was hij slager, maar met figuren als De Witten, Enentand en Belle aan zijn zijde beroofde hij 's nachts onschuldige passanten in de donkere Gratiebossen. Jan Praet en zijn bendeleden verstopten hun buit na een gruwelijke plundering voordat ze werden betrapt door de gendarmerie. Nooit werd de schat nog teruggevonden. Zoek jij mee naar de verloren schat?

Bij iedere aankoop van minimum 10 euro bij je lokale Zeelse handelaar ontvang je een sticker. Je herkent de deelnemende handelaars door de sticker op de etalage of raadpleeg de lijst onderaan.

De schatkaart ontvang je rond 19 oktober in jouw brievenbus. Wens je nog een extra exemplaar? Vraag er een aan een deelnemende handelaar of aan de infobalie van het gemeentehuis.

Heb je alle 35 stickers verzameld?

Maak dan kans op één van de 10 waardebonnen van 25 euro die je kan winnen door een selfie met jouw schattenkaart te posten op Facebook met de hashtag #janpraet. Gemeente Zele loot de winnaars willekeurig in de week van 21 december 2020.

Project

Deze actie wordt deels gefinancierd door Gemeente Zele en deels door de Provincie Oost-Vlaanderen. Realisatie en ontwerp door Studio Huxley. De actie wordt ondersteund door 9240.be en UNIZO Zele.

Info

Heb je nog vragen? Mail naar economie@zele.be of bel naar 052 45 70 55.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP