De V-test: vind je ideale energieleverancier
Je bent misschien al jaar en dag bij dezelfde energieleverancier. Toch komen er op de markt vaak leveranciers bij of wijzigen de prijzen. Vergelijk de verschillende energieleveranciers op www.vreg.be en spaar mogelijk extra centen uit. Lukt het je niet om de V-test uit te voeren? Kom dan langs bij de Sociale Dienst: een maatschappelijk werker zal samen met jou stap voor stap de test doorlopen.
Telefonie & televisie: durf te vergelijken
De Federale Overheidsdienst Economie voert een campagne om alle burgers de nodige hulp te bieden om de prijzen voor telefonie en televisie van de diverse operatoren te vergelijken. Daarbij gaan ze op zoek naar de beste prijs en wordt er gebruikgemaakt van de vergelijkingssimulator van het BIPT: www.bestetarief.be. Op deze site kan je in een mum van tijd zien welk abonnement het best bij jou past. Onderzoeken tonen aan dat mensen tot 25% kunnen besparen op hun gsm-factuur. Doen dus!
Wat bij schulden?
Op www.eerstehulpbijschulden.be kan je allerlei informatie terugvinden over schulden, schuldhulpverlening, rechten en plichten van schuldenaar en schuldeiser ...
Tussen 12 & 16 jaar en twijfels? Ga naar Nok, nok!
Ben je tussen 12 en 16 jaar en heb je twijfels over dingen die er in je leven gebeuren? Zit je met vragen waarop je maar geen antwoord vindt? Ga dan naar www.noknok.be en lees 101 tips over hoe je je beter in je vel kan voelen, waar je terecht kan bij twijfels of wie een antwoord kan geven op je vragen.
Hoe voed ik mijn kind gezond op?
Hoe leer ik mijn kind groenten eten? Hoe stel ik grenzen rond tv kijken of gamen? Wat als mijn zoon of dochter over cannabis begint? Op www.gezondopvoeden.be vind je informatie rond verschillende gezondheidsthema's terug. Met behulp van artikels en filmpjes waarin herkenbare discussies tussen ouders en kinderen worden nagespeeld, test- en doe-opdrachten krijg je de kans om over concrete situaties na te denken en je opvoedingsvaardigheden aan te scherpen.
De rechtenverkenner
Op www.rechtenverkenner.be krijg je een overzicht van sociale rechten. Je vindt er premies en andere voordelen op het gebied van onderwijs, werk, wonen, welzijn, energie, ... die aan kwetsbaardere groepen zoals ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap, werkzoekenden, ... kunnen worden toegekend. Deze rechten zijn zowel op federaal, Vlaams, provinciaal als lokaal niveau weergegeven.