Gemeente Gemeente Zele

Inkomensvervangende tegemoetkoming

Je kan zelfstandig je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart in te loggen op https://handicap.belgium.be/nl/onze-dienstverlening/inkomensvervangende-tegemoetkoming.htm en daar een online vragenlijst in te vullen. Je hoeft geen papieren formulieren meer door je arts te laten invullen. Je geeft enkel de naam van je behandelend arts op. Zo kan de Directie-Generaal Personen met een handicap rechtstreeks bij hem/haar de medische informatie opvragen.

Heb je hulp nodig? Dan kan je terecht bij de volgende instanties die je zullen begeleiden bij het invullen van de vragenlijst:

Liberale mutualiteit
Eddy Maesele, Lokerenbaan 25
- elke dinsdagnamiddag na afspraak
- elke vrijdagvoormiddag - vrije consultatie
Tel.: 052 44 43 25 of eddy.maesele@lm.be

CM
Mevrouw Emmy De Bruyn
De Deckerstraat 14
Op donerdagvoormiddag na afspraak 
Tel.: 03 760 38 24 (permanentie maatschappelijk werk)
Emmy.DeBruyne@cm.be

Bond Moyson
Mevrouw Susanne Bogaert
Markt 22
Op maandagvoormiddag na afspraak
Tel.: 09 333 58 70
E-mail susanne.bogaert@bondmoyson.be

Thuiszorgdiensten
Na afspraak :
Mevrouw Ellen De Raeve, verantwoordelijke thuiszorgdiensten,  052 45 68 57
Mevrouw Ruth Baten, maatschappelijk werker ouderenzorg, 052 45 68 59

Maatschappelijk werkers van de Directie-generaal Personen met een handicap
Maak een afspraak via het contactformulier op http://handicap.belgium.be of bel naar het gratis nummer 0800 987 99. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 13 uur. Je kan ook terecht op een zitdag van de Directie-generaal Personen met een handicap in Zele. Een overzicht van deze zitdagen vind je ook op http://handicap.belgium.be.

Als je hulp wenst, vergeet dan zeker niet je identiteitskaart, je bankrekeningnummer en de naam van je behandelend arts mee te brengen.

Zodra je de vragenlijst hebt ingevuld, wordt die elektronisch verstuurd naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Daar start men onmiddellijk met de behandeling van je aanvraag.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP