Gemeente Gemeente Zele

Hoe gezond is jouw grond?

Gepubliceerd op  ma 06 jan 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Zoek op hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop jij woont of werkt. Indien blijkt dat je grond een risicogrond is, helpt OVAM je verder.


Als we praten over klimaat en milieu denken we vaak aan lucht- en waterkwaliteit, afvalverwerking, energie en mobiliteit. Van even groot belang is de kwaliteit van de grond waarop we leven als mens, maar nog niet iedereen is zich al bewust van wat er onder de grond kan zitten.

Vandaag willen in samenwerking met OVAM (Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaams Gewest) ons ook inzetten om ervoor te zorgen dat je grond gezond is! Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze kostbare watervoorraden.

Wij als gemeente gaan voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze gemeente woont. Help je mee aan dit onderzoek? Ga dan naar www.degrotegrondvraag.be.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP