Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus: Dagpremie

Gepubliceerd op  vr 19 mrt 2010
Ambulante handelaars waaraan door het lokaal bestuur een gebruikelijke standplaats wordt geweigerd kunnen nog een dagpremie ontvangen.

Er zijn 3 omstandigheden waaronder een ambulante handelaar een attest kan aanvragen bij de gemeente:

  • Abonnementshouder op de markt:¬† de marktkramer met een abonnement die door beperkingen van de gemeente ingevolge de coronamaatregelen niet kan deelnemen aan de openbare markt
  • Gekende losse deelnemer: de losse deelnemer die door beperkingen van de gemeente ingevolge de coronamaatregelen niet kan deelnemen aan de openbare markt. Hij moet gekend zijn door de gemeente en de gemeente bevestigt dat deze ambulante handelaar¬† in de periode van 13 maart 2019 tot 13 maart 2020 minstens 1 keer als losse deelnemer heeft deelgenomen aan de markt waarvoor hij de dagpremie aanvraagt.
  • De ambulante handelaar met een abonnement voor standplaats op het openbaar domein buiten de openbare markt die ingevolge coronamaatregelen geen toelating krijgt van de gemeente om zijn standplaats in te nemen.

Aandachtspunten:

  • Een onderneming kan maximum 1 dagpremie krijgen per dag.
  • De dagpremie wordt uitgereikt op het niveau van de onderneming.
  • Als de gemeente een alternatief (andere dag, ander dagdeel) biedt wat niet conflicteert met een andere ambulante activiteit van de ambulante handelaar, levert de gemeente voor die dag geen attest af. Staat de ambulante handelaar op die alternatieve datum reeds op een Vlaamse markt zoals gebruikelijk voor de invoering van de coronavirusmaatregelen en die ook zo werd geregistreerd bij VLAIO bij de initiële steunaanvraag, dan kan het lokaal bestuur aan de ambulante handelaar toch nog een attest uitreiken.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP