Gemeente Gemeente Zele

Het verdelgen van een wespennest

Gepubliceerd op  ma 24 jun 2019
Wespen komen tegen het einde van de zomer massaal naar buiten uit hun nesten die in het voorjaar zijn gevormd. Wespennesten bevinden zich vaak in de buurt van mensen en worden niet altijd hartelijk ontvangen. Heb jij zo'n nest en wil je hem laten weghalen? Dien dan je aanvraag in bij de brandweer.

 

Wespennesten bevinden zich vaak in de buurt van mensen: spouwmuren, zolders, daken, schuurtjes, verlaten muizennesten of mollengangen in de grond ... Op een ideale vliegafstand van vuilnisbakken en terrassen, hun dagelijkse bron van zoetigheid. Wespen zullen vooral aanvallen wanneer hun nesten verstoord worden. Heb je een kleine tuin of zit het nest in een omgeving waar je vaak vertoeft, dan kan het een goed idee zijn om het nest te laten verwijderen. Let wel op: nesten van hommels en bijen kunnen niet worden verwijderd omdat dit beschermde diersoorten zijn. Voor die gevallen schakel je best een imker in die de nest kan komen weghalen.

 

Een wespennest verwijderen

Een nest kan je het best laten verwijderen door de brandweer. Het verdelgen van een wespennest wordt gefactureerd aan €40,00 (vroeger was dit €50,00). Wanneer een tweede verdelging nodig is voor hetzelfde nest en de aanvraag gebeurt binnen de 14 kalenderdagen na de eerste verdelging, is de tweede gratis. 
Belangrijke voorwaarden zijn wel dat het gaat om hetzelfde nest en dat de aanvraag tijdig gebeurt. 

 

Aanvraag indienen

Een aanvraag gebeurt via de brandweer, die je hier terug kan vinden. 

Voor vragen hierover kan u steeds terecht op de website van de brandweer of via administratie@zoneoost.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP