Gemeente Gemeente Zele

Help mee de fietsveiligheid verbeteren

Gepubliceerd op  ma 27 dec 2021
Fietsveiligheid vinden we heel belangrijk. We willen er dan ook alles aan doen om deze te verbeteren. Om dat te doen, is het belangrijk om een compleet beeld te krijgen van welke wegen fietsers gebruiken en waar de belangrijkste knelpunten zich bevinden. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!


Teken op https://fietstrack.ugent.be/welkom/zelefietsroutekaart de fietsroutes in die je vaak gebruikt en beoordeel ze tegelijk op fietsveiligheid. Duid de sterke punten aan, maar ook waar de knelpunten zich bevinden. Dit kan je doen tot 31 januari. Om jou op weg te helpen, is er een praktische videohandleiding beschikbaar. 

Zo kunnen we een fietsroutekaart opstellen waarop alle veilige en onveilige fietsroutes en kruispunten gevisualiseerd zijn. Met die kaart ondernemen we concrete stappen om de fietsveiligheid in Zele te verbeteren.

Ben je lid van een vereniging of run je een bedrijf? Help ons dan deze boodschap te verspreiden onder jullie leden of werknemers. Maak je deel uit van een schoolteam? Aarzel dan niet om de ouders op de hoogte te stellen van dit noodzakelijke project of ga er zelf mee aan de slag in de klas!
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP