Gemeente Gemeente Zele

Week van de Handhaving | 30 september - 6 oktober

Gepubliceerd op  zo 11 aug 2019
De handhavingsweek komt er weer aan! Onze gemeente zal deze week gebruiken om door middel van verschillende acties de strijd tegen sluikstorten nog op te drijven. Zo slaan politiediensten en gemeenschapswachten de handen in elkaar om meer en gerichtere controles uit te voeren.

 

Controles

Openbare vuilbakken zullen nagekeken worden op inhoud. Sluikstorters lopen zo een grotere kans om betrapt te worden. Ook op de wekelijkse dinsdagmarkt van 1 oktober zullen onze gemeenschapswachten met een standje terug te vinden zijn. Naast bezoekers worden ook marktkramers geadviseerd hoe ze zoveel mogelijk afval kunnen vermijden. Preventief wordt er gewerkt door jongeren en ouders aan de schoolpoorten te sensibiliseren. Tot slot mogen ook de nieuwe inwoners een bezoek verwachten van de wijkagent. Zij zullen gewezen worden op het
proper houden van de stoep en het tijdig en correct aanbieden van afval.


Inwoners die het goed doen, maken tijdens de actieweek kans op een kleine beloning!


Om veelvuldige meldingen over één overtreding in verband met sluikstort te vermijden, wordt nu gewerkt met stickers. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen onze gemeente en IDM. Met de stickers wordt duidelijk gemaakt dat het sluitstort effectief onderzocht wordt en weldra zal opgehaald worden.

MEER INFO

Milieudienst | 052 45 98 44 | milieu@zele.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP