Gemeente Gemeente Zele

Groen licht voor herontwikkeling Lange Akker

Gepubliceerd op  di 19 jan 2021
De Vlaamse regering heeft haar principiële goedkeuring gegeven voor de nieuwe bestemming van de oude bedrijfssite in de Lange Akker.

Aan de hand van wat men in technische termen een brownfieldconvenant noemt - een overeenkomst tussen de Vlaamse regering, een gemeente en/of projectontwikkelaars om oude bedrijfssites herop te waarderen - wordt de site Lange Akker ontwikkeld. Die convenant werd nu principieel goedgekeurd door de Vlaamse regering.

We lieten de voorbije maanden een ruimtelijke visie opmaken door een ontwerpbureau, geselecteerd in samenspraak met het team van de Vlaamse Bouwmeester. Binnenkort volgt een inspraak- en informatieperiode. Gedurende die 14 dagen kunnen opmerkingen, aanbevelingen of bezwaren worden ingediend. Daarna kan de definitieve goedkeuring van het brownfieldconvenant volgen.

Minister Crevits bracht ons op de hoogte van de principiële goedkeuring van het convenant. We wachten nu nog op de toekenning van de aangevraagde sloopsubsidie. Van zodra ook die er is, willen we zo snel mogelijk met de sloop van de oude gebouwen beginnen. In afwachting bereiden we ons volop voor op de toewijzing van dit innovatieve en klimaatvriendelijke woonproject aan een projectontwikkelaar. Die moet zo snel mogelijk na de sloop van start kunnen gaan.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP