Gemeente Gemeente Zele

Gemeentelijke raad voor internationale samenwerking (GRIS)

Ontwikkelingssamenwerking is geen ver-van-mijn-bed-show; het gaat ons allen aan. Wat in het Zuiden gebeurt, heeft gevolgen voor ons hier. Wat wij hier doen, kan daar helpen.

De GRIS brengt in eerste instantie mensen samen: vrijwilligers van de grote en internationale ngo's, medewerkers van lokale initiatieven en anderen met interesse en een hart voor het Zuiden. Met mensen in Noord en Zuid zetten we in op internationale samenwerking. Als partners, als gelijken.

Voor onze Zeelse bijdrage zijn sensibilisatie en informatie sleutelwoorden. Samen met onze scholen, jeugdverenigingen, andere raden, ... willen we hier iets veranderen om in het Zuiden iets te verwezenlijken. Ook willen we de Zeelse bevolking nauwer betrekken bij onze werking. Hiervoor organiseerde de GRIS al diverse activiteiten zoals ‘Speeddate del Mundo’, een avond met boeiende en avontuurlijke verhalen uit het Zuiden; ‘l’Afrique c’est chic’ waarbij kinderen kennismaken met Noord-Zuid thema’s; en de deelname aan het Feest van de Vlaamse Gemeenschap waarbij vele lokale partners de bezoekers overtuigden met hun fairtrade producten.

Sinds 2015 is Zele een Fair Trade Gemeente. Met het bestuur, de Zeelse handelaars en de consumenten willen we ons blijven inzetten voor een eerlijke en duurzame economie. Neem zeker een kijkje op onze Facebookpagina.

We roepen jullie, Zelenaars, op om met ons (internationaal) samen te werken! Neem gerust contact met ons op als je onze werking mee wilt uitbouwen en verbeteren. Stapje per stapje zetten we zo de Zeelse solidariteit op de kaart.

Samenstelling GRIS:

Project Likoma (vroegere Malawi)
Artsen Zonder Grenzen
ATD Vierde Wereld
Finado Ethiopië
Akibu vzw
Rikolto Vredeseilanden 
OXFAM Wereldwinkel Zele vzw

Leden

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP