Deze prijs is een initiatief van Chocolatier Magazine, een blad voor professionelen, legde Justine al uit in ons magazine De Zelenaar. Het is een erkenning voor ons werk en het feit dat we proberen innoveren. Ik tracht ook om met al mijn collegas goed overeen te komen, ik denk dat dat de redenen zijn waarom de jury me uitkoos. De jury woog voor 80 % door. Van zodra ik wist dat ik genomineerd was, heb ik mijn klanten QR-codes meegegeven en reclame gemaakt om voor ons te stemmen, dat was de overige 20 %. Of ik dit had verwacht? Nee! Je hebt bijvoorbeeld Julius Persoone die bekend is van televisie en andere chocolatiers die voordien al tot beste van België werden gekroond. Ja, ik was best blij! We zijn hier in Zele met onze zaak ondertussen aan ons vijfde jaar bezig, sinds 2020. Na zes maanden haalden we Discovery of the Year van Gault Millau binnen. Ik heb dit niet altijd gedaan. Ik heb een master in de Vrije Beeldende Kunsten, film en video, maar mijn passie voor chocolade was te groot waardoor ik bij Syntra een opleiding chocolade-bakker-patissier ben gaan doen.
Zele op de kaart
Zele bouwt aan een traditie om haar ambassadeurs te huldigen. Eerder werden onder meer Lode De Roover (restaurant Fleur De Lin) na zijn succesvolle deelname aan de Bocuse dOr en de wereldkampioenen van Siluskip (rope skipping) geëerd.
Met hun unieke prestaties zetten zij niet alleen zichzelf, hun zaak, sport of club op de kaart, maar ook wat Zele aan moois en lekkers te bieden heeft. Zij dragen Zele tot ver over de gemeentegrenzen uit. Justine en haar Goüt Fou-team horen zonder enige twijfel in dat rijtje thuis, licht burgemeester Hans Knop de huldiging toe.
Een levendig, ondernemend Zele wordt gedragen door creatieve zelfstandigen; als die dan een gerenommeerde prijs wegkapen, verdient dat onze appreciatie. Het is een aanmoediging om grenzen te blijven verleggen, vult schepen voor lokale economie Jos Withofs aan.