Gemeente Gemeente Zele

Ga voor herbruikbaar tijdens evenementen

Gepubliceerd op  do 19 dec 2019
Sinds 1 januari 2019 is het bij decreet verboden voor alle publieke evenementen om drank te serveren in éénmalige drankverpakkingen. Enkel als de organisator kan aantonen dat minstens 90 % van het afval gerecycleerd kan worden, wordt er mogelijks afgeweken van het gebruik van herbruikbare bekers.


Als afvalintercommunale die streeft naar een duurzaam afvalbeleid heeft IDM een uitleendienst met 13.000 herbruikbare bekers. Elke vereniging uit het werkingsgebied kan deze gratis ontlenen. Wil jij je evenement zo duurzaam mogelijk laten verlopen? Misschien is deze ommezwaai wel hét moment om je draaiboek eens onder de loep te houden. Maak dan zeker gebruik van de ‘Groeneventscan’. Deze online toepassing kan je helpen om jouw evenement te verduurzamen: www.ovam.be/degroenevent.

IDM helpt je ook bij het inzamelen van het afval! Uiteraard kan je nog steeds terecht bij IDM voor het ontlenen van evenementencontainers om het overgebleven afval goed te sorteren. Ook handig promomateriaal staat steeds ter beschikking.

IDM

09 298 21 10 | www.idm.be

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP