Gemeente Gemeente Zele

Ga je mee op reis naar Cham?

Gepubliceerd op  ma 08 jan 2018
Het stadsbestuur van onze Duitse zusterstad Cham heeft de inwoners van onze gemeente uitgenodigd voor de opening van hun nieuwe ‘Stadshalle’ op donderdag 31 mei. Onze eigen Zeelse Minnezangers zullen er optreden voor de opening. Snel inschrijven is de boodschap!

 

Praktisch

Vertrek?

Donderdag 31 mei 2018 om 6 uur ’s morgens per bus aan De Wiek.

Kostprijs?

De busreis wordt gratis aangeboden door het gemeentebestuur.  Je betaalt enkel voor je verblijf in een hotel.

Verblijfplaats?

Optie 1: Hotel ‘am Regenbogen’
€ 65,00 p.p. voor twee over-nachtingen met ontbijt (slechts 13 plaatsen beschikbaar voor de vroege beslissers)

Optie 2: Boek zelf een hotel in de streek
Suggesties:
- Gasthof Pension Käsbauer (www.pension–kaesbauer.de)
- Hotel am Stadtpark (www.hotel-am-stadtpark-cham.de)
- Wellnesshotel Randsbergerhof (www.randsbergerhof.de)
- Parkhotel Cham (www.parkhotel-cham.de)
- Hotel am Regenbogen (www.hotel-am-regenbogen.de)

Terugreis?

Zaterdag 2 juni 2018 om 18 uur.

Info & inschrijvingen?

Dienst Evenementen | 052 45 99 64 | evenementen@zele.be

Toelage voor groepsreizen naar Cham

Verenigingen die een groepsreis organiseren naar Cham kunnen hiervoor een verhoogde toelage ontvangen tot € 3.250,00 om de kosten van de busreis volledig te kunnen betalen. Wil je hiervoor eens op prospectie? Ga dan zeker mee op 31 mei!

De troeven van Cham

Onze partnerstad Cham is een mooi, levendig en historiek stadje in het Beierse Woud. Cham is geëvolueerd naar een moderne winkelstad, maar toch herbergt de stad nog haar ziel. Die ziel tref je aan in de gezellige warmte van een Kneipe (café), de heuglijke tafel van de streekgerechten, de literpint in de Biergarten, de sappige taal van het Bayerisch, de boerenmarkt op zaterdagochtend, het orkestje op het marktplein, de fiere meiboom en de spuitende fontein die je lelijk kan verrassen. Ook feesten kunnen ze goed. Tijdens het Frühlingfest bijvoorbeeld slaat de burgemeester de tap in met de woorden “O’zapft”. Wandelen kan je langs de vele monumenten die Cham rijk is: de Biertor (stadspoort), het Rathaus (stadhuis), de vele kerken, de merkwaardige burgerhuizen, de Straubingertoren met de steeds weerkerende ooievaars, de Florian Geyerbrug, de oude Stadtwerke (energiecentrale), het Spurmuseum en ook hier en daar een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. En natuurlijk kan een wandeling langs de Regen (best zonder regen), de rivier die de stad bevloeit, niet ontbreken op je trip. Honger of dorst na het wandelen? Sluit je dag dan af in één van de vele gezellige restaurants en Bierstuben.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP