Gemeente Gemeente Zele

(Financiële) hulp nodig?

Gepubliceerd op  vr 20 aug 2021
September en oktober zijn drukke maanden: de start van een schooljaar, hobby’s die opnieuw beginnen ... Daar gaan uiteraard ook uitgaven mee gepaard. Om iedere Zelenaar op weg te helpen, geven we hieronder een overzicht van mogelijke premies of steun in een andere vorm.

Schooltoelage: zitdag in ROTZ

Heb je vragen over je dossier, over toeslagen zoals de schooltoeslag of de sociale toeslag?
Heb je hulp nodig bij het nakijken van je rechten en het invullen van formulieren? Kom dan elke
eerste maandag (van 17 tot 19.30 uur) of elke derde dinsdag van de maand (van 9 tot 12 uur)
naar ROTZ - Huis van het Kind. Een consulente helpt je op weg of verwijst je door waar nodig.
Dit initiatief is volledig gratis.
ROTZ – Huis van het Kind, Markt 45 | 052 45 98 16 | rotz@zele.be

COVID-19 premie

Had de coronacrisis invloed op de huisvestingskosten, jouw energieverbruik of zoek je psychosociale hulp? Wens je een tussenkomst in ziekenhuisfacturen, medicijnen ... of voor de aankoop van mondmaskers, gels en handschoenen? Neem dan contact op met Team Sociale Dienst. Ook algemene financiële hulp bij onbetaalde facturen naar aanleiding van een daling van de inkomsten is mogelijk, net als ondersteuning bij het voorzien in basisbehoeften zoals transportkosten, de aankoop van kledij of van een bril ... Maak een afspraak via het
nummer 052 45 67 18 of socialedienst@zele.be.

Jong en getroffen door COVID-19?

Had jij vóór de crisis een studentenjob in de horeca of in de evenementensector en heb je inkomensverliezen geleden? Neem dan contact op met Team Sociale Dienst om na te gaan of je in aanmerking komt voor de maatregel "Zoom 18/25". De steun is niet altijd financieel, maar kan verschillende vormen aannemen (voedselpakketten, verwarming, huurwaarborg ...). Contacteer Team Sociale Dienst via socialedienst@zele.be of bel 052 45 67 18.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP