Gemeente Gemeente Zele

Fietsbieb Zele

Gepubliceerd op  vr 21 aug 2020
Heb jij al gehoord van een fietsbieb? In een fietsbieb ontleen je tweedehands kinderfietsen voor slechts 20 euro per jaar. Met de fietsbieb willen we kinderen tot 12 jaar stimuleren om te fietsen en dat op een betaalbare en duurzame manier. We starten met de fietsbieb op zaterdag 19 september.

Project

Om dit in Zele mogelijk te maken, sloot de gemeente een partnerschap met beweging.net. Op zaterdag 19 september opent Fietsbieb Zele de deuren en kunnen jonge fietsers samen met hun (groot)ouders hun droomfiets reserveren of afhalen. Met dank aan middenstandsvereniging 9240.be is de fietsbieb gevestigd in een tot voor kort leegstaand winkelpand in de Oudburgstraat 3A. De fietsbieb zal elke derde zaterdag van de maand open zijn van 10 tot 12 uur.


Vrijwilliger worden?

Zie je het zitten om mensen te ontvangen en fietsen te ontlenen? Dan ben jij de geknipte fietsbiebvrijwilliger! Je kiest zelf welke uitleenmomenten je voor je rekening neemt en je staat er nooit alleen voor. Je hoeft ook geen herstellingen aan fietsen te doen, daarvoor werkt beweging.net samen met een sociale partner. Tijdens een infosessie wordt bovendien alles nog eens duidelijk uitgelegd en is er ruimschoots tijd voor vragen. Zo ben je perfect voorbereid wanneer je eerste fietsbieber langskomt. Die gelukzalige glimlach van een schavuit die met een coole fiets naar huis gaat, krijg je er gratis bovenop!


Een fiets schenken

Misschien bieden deze coronatijden de gelegenheid om enkele klussen in je huis te doen waar je voorheen geen tijd voor had? Zoals bijvoorbeeld je zolder of tuinhuis opruimen? Wie dan een kinderfiets ontdekt die niet meer gebruikt wordt, kan hem schenken aan de Fietsbieb. De Fietsbieb is een project van beweging.net in samenwerking met verschillende gemeenten waarbij tweedehands kinderfietsen ontleend worden. Voor 20 euro ben je een jaar lang lid en kan je kinderfietsen ontlenen. Wie een fiets schenkt, krijgt een gratis jaarabonnement.


Een fiets schenken of meer info over het project? Stuur dan een mail naar tom.vanlierde@beweging.net.


Meer info
Marc Jacobs | marc_jacobs@telenet.be | 0474 29 95 16

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP