Gemeente Gemeente Zele

Fiberklaar legt open glasvezelnetwerk aan in Zele

Gepubliceerd op  ma 27 feb 2023
Het Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar rolt zijn open glasvezelnetwerk uit in Zele. Op 6 februari startte Fiberklaar met een uitgebreide informatiecampagne over de gratis huisaansluiting, fiber en de aanleg ervan. Het Vlaams nutsbedrijf plant ook twee infomomenten in maart.

Fiberklaar is een nutsbedrijf dat een open glasvezelnetwerk aanlegt in alle provincies van Vlaanderen. Internet over glasvezel is het internet van de toekomst. Het staat garant voor razendsnel en stabiel internet. En dat komt goed van pas in tijden van thuiswerken, streamen in hoge kwaliteit en gamen. Via de adrescheck op fiberklaar.be/check-jouw-adres kan je nagaan of jouw woning op de planning staat. 

Gratis huisaansluiting 

De aansluiting op het netwerk is kosteloos zolang de werken aan de gang zijn. Fiberklaar installeert een fibercontactdoos in de woning, meestal in de technische ruimte, die op het glasvezelnetwerk in de straat wordt aangesloten. Die keuze is volledig vrijblijvend en de installatie verandert niks aan je huidige internetaansluiting. 

Geen abonnementen

Fiberklaar biedt geen abonnementen aan, het zorgt enkel voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Via de gratis huisaansluiting kunnen inwoners, als en wanneer zij willen, een glasvezelabonnement voor internet en/of tv afsluiten bij de deelnemende internetproviders. 

Kwaliteitscontrole 

Het Fiberklaar-project zal een grote impact hebben op het openbaar domein. Daarmee gaat onvermijdelijk ook enige hinder gepaard. Ons team infrastructuur volgt de werken op de voet, maar kan niet alles op elk moment controleren. Heb je bedenkingen bij de kwaliteit van de uitgevoerde werken of de minder hindermaatregelen, dan kan je dat melden via solutions30@fiberklaar.be

Infomomenten 

  • Online: donderdag 16 maart om 19.30 uur 
  • In De Wiek, Dendermondebaan 8: dinsdag 21 maart om 19 uur
Meer info of inschrijven: www.fiberklaar.be/nl/projecten/zele
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP