Gemeente Gemeente Zele

Mocktails en smoothies

Een mocktail is een mengsel van twee of meerdere niet alcoholische dranken. Het komt van het Engelse woord 'mock' dat 'nep' of 'spot' betekent. Letterlijk genomen betekent het woord dus een 'nepcocktail'. Meestal is het een mengeling van vruchtensappen, vruchtendranken en siropen. Een smoothie is een verfrissende koude drank op basis van vers  fruit, dat wordt 'aangedikt' met ijsschaafsel, ...


Een mocktail is een mengsel van twee of meerdere niet alcoholische dranken. Het komt van het Engelse woord 'mock' dat 'nep' of 'spot' betekent. Letterlijk genomen betekent het woord dus een 'nepcocktail'. Meestal is het een mengeling van vruchtensappen, vruchtendranken en siropen.
Een smoothie is een verfrissende koude drank op basis van vers  fruit, dat wordt 'aangedikt' met ijsschaafsel, banaan of yoghurt. De smoothie op basis van yoghurt is het meest bekend als 'smoothie', dranken op basis van ijsschaafsel worden meestal 'slush puppies' genoemd.

Wil jij je kennis over gezonde drankjes verbeteren? Dan is deze workshop alvast iets voor jou! We gaan shaken, mixen, blenden en stirren. Je leert mocktails en smoothies bereiden en serveren.

 

Wanneer

  • do 28 maart 2019
    19.30 uur

Prijs

€ 25,00
€ 25,00 - € 23,00 vriendenpas en -26 jaar

Waar

De Wiek
Dendermondebaan 8
9240 Zele

Tickets

Organisatie

Gemeenschapscentrum De Wiek
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP