Gemeente Gemeente Zele

Erkenning droogte april-mei-juni 2017 als landbouwramp

Gepubliceerd op  do 20 jul 2017
De droge perioden in april, mei en juni 2017 worden erkend als landbouwramp. Om deze schade te laten vaststellen, roept de gemeente Zele een schadecommissie samen. Heb je als landbouwer schade aan teelten? Meld deze dan via het online aangifteformulier.

Op 18 juli werd de procedure opgestart om de droogte van april, mei en juni 2017 te erkennen als landbouwramp. De Vlaamse Regering kan de droogste pas definitief als landbouwramp erkennen als aan alle criteria is voldaan.

Heb je als landbouwer schade aan teelten? Vul dan online het aangifteformulier 'Aangifte schade in land- en/of tuinbouw' via het e-loket op onze website (zie onderaan deze pagina). Je kan het aangifteformulier ook downloaden en ingevuld bezorgen aan de Dienst Secretariaat, Markt 50 te 9240 Zele. Het aangifteformulier moet ten laatste ingediend worden op zondag 20 augustus 2017. Om deze schade te laten vaststellen, roept de gemeente Zele een schadecommissie samen voor een voorlopige vaststelling van de schade. De tweede schadevaststelling gebeurt net voor de oogst om de definitieve schade vast te stellen.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP