Gemeente Gemeente Zele

Doe je zegje over kunst in het straatbeeld

Gepubliceerd op  vr 03 jun 2022
“Groen kan onze gemeente verfraaien, maar groen is niet genoeg.” Aan het woord is Guido Geerinck, voorzitter van de Zeelse cultuurraad. En hij vervolgt: “Sinds mensenheugenis is kunst een beproefd middel geweest om straten en pleinen op te vrolijken.”

Een street art-kunstenaar wil origineel aanwezig zijn in het straatbeeld en kan een boodschap overbrengen. Schoonheid en creativiteit staan voorop. Wie het nu al voelt kriebelen om met zijn/haar kunstenaarschap in het Zeelse landschap aanwezig te zijn, kan zich opgeven via de contactgegevens onderaan dit artikel.

Kunstwerk
“Je komt wel al eens een plekje tegen waarvan je denkt: ‘Hier zou best een kunstwerkje zijn plaats hebben’. Of je vindt de muur van dat openbare gebouw toch wat te kaal? Kriebelt het weer, dan kunnen we daar ook eens voor samenzitten”, legt Guido begeesterend uit.
Vermits de twee projecten hand in hand gaan, wil de cultuurraad ze samenbrengen tot één werkgroep die af en toe samenkomt, ideeën sprokkelt, suggesties doet en initiatieven neemt.

Wil je nog een ietsje meer?
Dan kan je vereniging toetreden tot de cultuurraad. Vorm je een groep die bezig is met cultuur zonder een echte vereniging te zijn of ben je als individu met cultuur bezig? Dan ben je ook zeker welkom.

Meer info
Els Anthuenis | els.anthuenis@zele.be | 052 45 70 56

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP