Gemeente Gemeente Zele

Doe de woontest

Gepubliceerd op  vr 17 jan 2020
Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt? Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.


Hoe zien inwoners van uw gemeente zichzelf morgen wonen? Wil iedereen een vrijstaand huis in het groen of zijn de alternatieven ook aantrekkelijk? En kunnen we eigenlijk nog wel kiezen?


Met Thuis in de Toekomst lanceert de Vlaamse overheid een woontest die de Vlaming laat stilstaan bij woonwensen en –uitdagingen. Het doel is de mindset van de Vlaming over woonkeuzes te openen en te stretchen. In deze campagne willen we de interesse wekken voor hoe mensen in de toekomst kunnen wonen, door hen te prikkelen via de woontest en te inspireren over mogelijkheden die aansluiten bij de bestaande realiteit.


Steden en gemeenten kunnen deelnemen aan de campagne door de woontest gericht onder de aandacht te brengen bij hun inwoners en in gesprek te gaan met hen. De bevindingen uit de woontest geven inzicht in wat er leeft bij inwoners en waar (beginnend) draagvlak bestaat voor verandering en actie.

Nieuwsgierig? Doe vanaf 4 februari de woontest op thuisindetoekomst.be.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP