Gemeente Gemeente Zele

Dienstreglement bibliotheek

Sedert januari 2020 maakt de bib van Zele deel uit van een groter geheel en werd van start gegaan met een regiobibliotheek waar ook de bibliotheken van Berlare, Hamme, Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Laarne, Wichelen, Wetteren deel van uit maken. Dat houdt onder meer in dat de bibliotheken nauw samenwerken en dat er één basisreglement geldt, met enkele specificaties per bibliotheek.

De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving verklaar je je akkoord met het dienstreglement (kan je onderaan deze pagina downloaden).

 In de bib vind je 2 zelfscanbalies:

  • Leg de materialen één voor één op de rode stip
  • Kies in het keuzemenu voor ontlenen, terugbrengen of verlengen/info
  • Scan je lidkaart of identiteitskaart in
  • Print een ticket af waarop de titels van de boeken staan die je ontleent. Daarop vind je ook de datum wanneer je de materialen moet terug brengen.

Wie uitgeleende materialen wil terugbrengen buiten de openingsuren van de bibliotheek, kan dat doen via de inleverbus.

Alle betalingen gebeuren aan de betaalautomaat met bancontact of cash. Let op: de automaat aanvaardt enkel biljetten van € 5,00 en € 10,00.

Thuis kan je je materialen verlengen, reserveren of aankoopsuggesties via mijn bibliotheek. Dit kan uiteraard ook steeds aan de balie bij één van onze medewerkers of via mail of telefoon.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP