Gemeente Gemeente Zele

De Warmste Week 2019 - Acties in Zele

Gepubliceerd op  do 21 nov 2019
18 tot 24 december vormt ook dit jaar 'De Warmste Week'. We zetten dan ook de Zeelse initiatieven graag in de kijker! Organiseer jij ook iets in het kader van DWW? Laat het ons gerust weten via communicatie@zele.be!


- Fashion Fotoshoot Show

Kunstgalerie 'De Rode Loper' organiseert een heuse fashion fotoshoot met publiek! Benieuwd hoe een fotoshoot nu juist in zijn werk gaat en zin in een glamoureuze avond? Kom dan in je eigen modieuze outfit op 22 november langs in Jean De La Moutarde (Lange Akker 8, 9240 Zele). De opbrengst van de fotoshoot gaat integraal naar de Huntington Liga.

make-up: Sharonized
hair: LilBhair
fotografe: Miriam De Smet
Styling: Ellen beauty en Styling

Inschrijven kan via

ingrid@lilbhair.be
miriamds01@icloud.com
info@ellen-styling.be

Praktische info

Datum: 22/11/2019
Uur: 19-22u (deuren open vanaf 18u)
Plaats: Jean De La Moutarde – Lange Akker 8 in Zele

Goede doel:

De opbrengst van de fotoshoot staat in teken van de Warmste Week van Studio Brussel en steunt de "Huntington Liga".- Kerstmarkt buurtcomité

Een unieke kerstmarkt met heel veel ambachtelijk lekkers. Een organisatie van Buurtcomité Zele Dijk, restaurants Den Anker en restaurant 't Schipken.

Goede doel:

De opbrengst gaat volledig naar De Accolade. De Accolade is pionier door de oprichting van een materialendatabank waar kinderen met een beperking pedagogisch materiaal kunnen ontlenen.

Praktische info:

Datum: Zondag 8 december 2019
Uur: van 15 tot 20 uur.
Plaats: Restaurant Den Anker, Dijkstraat 54, 9240 Zele.- Zeelse Horeca Dagen

Praetwater organiseert 'De Zeelse Horeca Dagen' in samenwerking met onze lokale horecazaken. Per consumptie in een van de deelnemende zaken gaat er een deel naar het Het Kinderkankerfonds! 'Samen uit in Zele voor het goede doel!'. 
Deelnemende Zeelse horecazaken:
- Gildenhuis
- Blunch
- Brasserie Jolie
- 't kAFFEE
- De Kroon
- La Promesa
- Lust
- Fleur De Lin
- 't Gelag
- Gillia
- 't Schaliënhuis
- Vivaldi
- 't Verdriet
- B-House

Goede doel:

Kinderkankerfonds

Praktische informatie

Datum: 16 tot 22 december 2019
Plaats: Zele- De Kouterbasis voor De Warmste Week


FRUITACTIE
Onze kinderen kunnen een fruitkaart kopen voor 5 euro, daarmee kunnen ze tien keer fruit eten. We zorgen ervoor dat ze kunnen kiezen uit minstens twee, meestal drie soorten. Ze mogen hun kaart ook delen met broer of zus maar ze mogen geen 'tournée générale' geven voor hun vriendjes. De appeltjes, peertjes, clementientjes en mandarijnen verkopen vlot maar als er bananen zijn is het meestal een stormloop! De verkopers (uit vierde, vijfde en zesde leerjaar) zetten stempeltjes bij elk fruitje dat ze verkopen. Het derde leerjaar zorgt er
als 'fruitsecurity' voor dat al het afval in de GFT belandt.


KERSTMARKT
Op vestiging Koevliet van de Kouter-basis zal op vrijdag 13 december 2019 de eerste kerstmarkt doorgaan.
De kleutertjes van de Cederlaan brengen soep en plaatjes aan de man, het eerste leerjaar verkoopt zelfgemaakte kerstballen, het tweede bakte koekjes, het derde, vierde en vijfde maakte kerstkaartjes en placemats, het zesde knutselde voedselslingers en vetbollen voor vogeltjes. Doorheen onze school maken we een lichtpad en tonen we op prikborden informatie voor wie we dit allemaal maken en verkopen. Het wordt vast gezellig...

Goede doel:

Kloddelopers en Moerenlopers: Onze plaatselijke Roparunteams steunen we al jaren. Ze werken een heel jaar dooe om de levenskwaliteit van mensen met kanker te verbeteren. We mogen er fier op zijn dat Zele alweer Roparunstad werd, daar helpen we graag mee!


FINADO Ethiopië: Finado, dat is een enthousiaste groep vrijwilligers, die zich inzetten voor kinderen in Ethiopië, Vietnam en Haiti. In die landen steunt Finado o.a. de bouw, renovatie en inrichting van scholen. Duizenden kinderen kunnen hierdoor dagelijks naar de klas. Tweede pijler zijn de waterprojecten, waarbij ze waterputten in afgelegen gebieden mogelijk maken en/of investeren in sanitair/ Met de middelen die ze dankzij Music For Life verzamelen, gaan ze verder in die projecten aan de slag.


't Noodwinkeltje Zele: Het Noodwinkeltje van Zele, afdeling 632 van de voedselbedeling, zorgt er telkens weer voor dat heel wat mensen verder kunnen, als er geen geld meer is voor eten. Ook onze school werd gesteund door deze organisatie. Samen met het plaatselijke OCMW, dat maandelijks de lijst van behoeftigen doorstuurt, kunnen gezinnen rechtstreeks om voedselhulp vragen. De armoede neemt toe , daarom gaan vrijwilligers geregeld de baan op om diverse warenhuizen en groente veilingen te bezoeken om voldoende te hebben voor al de gezinnen.


Praktische informatie

Kerstmarkt
Datum: 13 december 2019
Uur: 18 uur
Plaats: Koevliet Kouter-basis

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP