Gemeente Gemeente Zele

17/07 De Rus & Comen

Zaterdag 17 juli | 16 u. & 19 u.

Theater/muziek - Vanaf 8 jaar

Uitvoerder: Aardvork

Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische live muziek, een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud.

Een verhuiswagen komt aangereden. Op de zijkant, in het groot:?“DE RUS & COMEN”. Een stel nukkige Russische verhuizers begint een stoffige oude inboedel uit de wagen te hijsen. Het is de erfenis van een Russische aristocrate, die ze hier moeten afzetten … toch?? 

Een piano en oude kasten komen te voorschijn, koffers vol spul ook waarin zich noten en notenkrakers verstoppen, een vuurvogel, een seizoen of 4 in oud papier gewikkeld – als iedereen even helpt is het zo gebeurd. Vanuit deze verwarring ontstaat een muzikale vertelling die drijft op een selectie van klassieke Russische muziek en Russische folk. 

Het publiek wordt neergepoot op de haastig uitgehaalde verhuisspullen en de piano klapt open. Een vleugje mysterie, magie en surrealisme over dit alles: kasten hebben dubbele bodems en geheime luiken. Je kan er in verdwijnen en ergens anders verschijnen. En dan verdwijnen De Rus & Comen ook zelf weer in een witte rookwolk. Waren ze echt hier? Ze zagen er erg bleekjes uit, toch? Bestaan ze echt? Wie is eigenlijk echt de erfgenaam? 

Duur: 60 min.

Locatie: Privétuin - Rinkhout 112

Tickets

Prijs: € 8,00 - € 5 (-18 jaar) - UiTPAS kansentarief € 1,50

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP