Gemeente Gemeente Zele

De Profploeg

Als we willen dat de Zeelse handelskern een blijvende plaats verwerft naast de succesvolle e-commerce en de baanwinkels die als paddenstoelen uit de grond schieten, dan is hij dringend aan een update toe. Meer ontmoeting, meer comfort, meer beleving …

Om lokaal winkelen aan te moedigen moet het belevingskarakter van onze kern gevoelig omhoog. Het gemeentebestuur wil er daarom voor zorgen dat ‘runshoppers’ snel en veilig hun boodschappen kunnen doen, terwijl ‘funshoppers’ kunnen genieten van etalages en terrasjes in een groen en gezellig kader. Op maat van Zele, weliswaar.

We schakelden CityD/WES in, gespecialiseerd in de ontwikkeling van beleidsvisies op het vlak van kernversterking en participatietrajecten met ondernemers en handelaars. CityD/Wes zal ondernemers bevragen en met hen in gesprek gaan, zodat hun bekommernissen maximaal worden verzoend met de ambities van het gemeentebestuur voor de ontwikkeling van de Zeelse kern.

Zele tekende ook in op een aanbod van de Vlaamse Overheid en haalde zo De Profploeg naar Zele. Een groep van 10 bureaus, elk met hun expertise op het vlak van handelskernversterking, zal onze handelaars begeleiden op weg naar de toekomst en ons de hefbomen aanreiken om nieuwe starters aan te trekken.

www.vlaio.be/nl/andere-doelgroepen/de-profploeg

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP