Gemeente Gemeente Zele

Dag tegen Kanker 15 oktober 2020

Gepubliceerd op  ma 12 okt 2020
Op 15 oktober is het de 21ste Dag tegen Kanker. Op die dag steken we met z'n allen kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem. We laten hen voelen dat dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Ontdek hier hoe je kan meedoen!

 

5 manieren om je solidariteit te tonen:

Ook in tijden van corona zijn er verschillende manieren om je solidariteit te tonen. Ontdek hieronder hoe:

1. Laat je hart spreken

Stuur via de website van Kom op tegen Kanker een berichtje naar iemand tegen getroffen is door kanker. Je kan een persoonlijke boodschap ingeven voor iemand die je kent of een algemeen bericht om alle mensen met kanker te laten weten dat je meeleeft. Elk bericht vormt mee de hartslag van Vlaanderen!

2. Deel het gele lintje en je steunbetuigingen online

Deel het gele lintje dat Kom op tegen Kanker op 15 oktober post op zijn Facebook, Twitter en Instagram en betuig ook online je steun. Beelden van de Dag tegen Kanker zien we graag online verschijnen met #dagtegenkanker.

3. Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten

Staan er bij jullie al activiteiten op het programma op 15 oktober? Zijn deze coronaproof? Fantastisch! Willen jullie nog iets organiseren, maar hebben jullie nood aan last minute ideeën? Je vindt inspiratie en tips op de website van Kom op tegen Kanker: https://www.komoptegenkanker.be/

4. Draag het gele lintje

Door met vrienden/collega's/familie het lintje op te spelden, uiten jullie jullie betrokkenheid en steken jullie patiënten een hart onder de riem. Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten het gele lintje. Een symbolisch getal, want er leven in Vlaanderen ongeveer evenveel mensen met en na kanker.

5. Help mee de Dag tegen Kanker in de kijker te zetten

Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de golf van solidariteit. Help mee de campagne te verspreiden, samen met Frank Deboosere, de campagneleider!

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP