Gemeente Gemeente Zele

Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op  ma 08 mrt 2021
Deze maatregelen zijn vastgelegd tijdens het overlegcomité van 5 maart 2021. Onderaan deze pagina vind je een lijst met veelgestelde vragen. Hou deze pagina in de gaten voor verdere updates.

Burgemeestersbesluit

Besluit Gouverneur mondmaskerplicht

Contact tracing

Coronalert-app

Coronacijfers Economie
Erediensten, huwelijken en begrafenissen Gemeentelijke dienstverlening Handelaars Handhaving
Horeca - algemene maatregelen

Horeca - take away & thuislevering

Jeugd Markten, foren en evenementen
Meertalige informatie Mondmaskers Onderwijs Openbaar vervoer
Private feesten en bijeenkomsten Protocollen per sector Quarantaine en isolatie Reizen
Sport, cultuur en vrije tijd Steunmaatregelen ondernemers

Vaccineren: alles wat je moet weten over jouw vaccinatie

Info over het vaccin

Verenigingen - take away & thuisbezorging
Verzekering voor vrijwilligers Woonzorgcentrum, lokaal dienstencentrum #9240HELPT  

Het respecteren van de zes gouden regels blijft centraal staan in het beheer van de epidemie. Deze zes gouden regels zijn:

1. De hygiënemaatregelen blijven essentieel;
2. Buitenactiviteiten krijgen de voorkeur. Waar nodig moeten binnenruimtes voldoende worden verlucht;
3. Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen voor mensen die tot een risicogroep behoren. Met dit in het achterhoofd is een handvest opgesteld om ouderen te helpen hun plaats in de samenleving in alle veiligheid terug te vinden. Je kan het raadplegen op het volgende adres: https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/downloads/Chartre_Senior_NL.pdf.
4. De veiligheidsafstand van 1,5 meter blijft gelden, behalve voor mensen die onder hetzelfde dak wonen onderling of onderling tussen personen die elkaar ontmoeten in het kader van duurzaam onderhouden nauwere contacten en tussen begeleiders enerzijds en personen die nood hebben aan begeleiding anderzijds. Wie deze veiligheidsafstand niet kan respecteren, moet een mondmasker dragen;
5. Elk gezinslid heeft recht op 1 knuffelcontact. Gezinnen mogen maar één knuffelcontact tegelijk thuis uitnodigen. Men kan geen ander bezoek thuis ontvangen. Er is een uitzondering voor mensen die alleen wonen: zij mogen naast hun knuffelcontact nog 1 persoon uitnodigen, maar niet tegelijkertijd.
6. Samenscholingen zijn beperkt tot maximaal 10 personen (kinderen tot 12 jaar niet meegerekend). Deze regel is ook van toepassing in tuinen bij mensen thuis. Het betreden van de tuin mag indien nodig gebeuren via het huis, maar slechts met 1 persoon tegelijk. Veiligheidsmaatregelen blijven uiteraard gelden. 

Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om onze gezondheidszorg te beschermen, scholen maximaal open te houden en onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Volgt men deze maatregelen niet dan zullen nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn. Ons sociaal leven zal verder worden ingeperkt en onze economie ernstige schade toegebracht. Het opvolgen van de maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Iedereen is vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht een mondmasker te dragen wanneer het onmogelijk is om de naleving van de regels van social distancing te garanderen.

Centraal infopunt gemeente


Informatie over coronavirus

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP