Gemeente Gemeente Zele

Download de coronalert-app

Gepubliceerd op  di 24 nov 2020
Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, moeten we sneller weten wie besmet is. Misschien ben je drager van het virus omdat je in nauw contact kwam met iemand die het virus heeft. Dan willen we je snel kunnen verwittigen om jezelf en de anderen te beschermen. Dat kan via de gratis app.


Wat doet de app?

  • Je komt te weten of iemand waarmee je nauw contact had positief testte op het coronavirus, zonder te weten wie het is.
  • Je kan anoniem nauwe contacten waarschuwen als je zelf positief test.
  • Je zorgt mee voor snellere contactopsporing.
  • Je helpt mee de verspreiding van het virus te stoppen.

Hoe werkt het?

Jouw gsm bewaart alle anonieme codes die je kreeg van coronalert-gebruikers waarmee je in nauw contact kwam. Wanneer een coronalert-gebruiker besmet is, deelt hij in een centrale databank anoniem de codes die zijn gsm de voorbije dagen uitstuurde. Coronalert vergelijkt voortdurend de anonieme codes op jouw gsm, met de anonieme codes in de centrale databank en slaat alarm wanneer er een match is. Je ontvangt dan een waarschuwingsmelding.

De app werkt op de achtergrond (je kan je telefoon dus gewoon blijven gebruiken) via de bluetooth-connecties tussen telefoons en registreert:

  • alle anonieme codes van gebruikers waarmee jij nauw in contact komt
  • de afstand tussen jouw gsm en de gsm van de andere app-gebruiker
  • de duur van elk nauw contact

Als blijkt dat je gedurende minstens 15 minuten op minder dan 1,5 meter verwijderd was van de gsm van een besmette corona-alert gebruiker krijg je een melding van dat risico-contact.

Download de app

Alle informatie over de app en hoe hem te downloaden op www.coronalert.be.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP