Gemeente Gemeente Zele

Corona, wat doe je als...

Gepubliceerd op  di 22 dec 2020

… je één of meer klachten hebt? Bij klachten (hoesten, kortademigheid, pijn in borststreek, keelpijn, smaak- of geurverlies, vermoeidheid, koorts zonder duidelijke oorzaak) ga je in isolatie en neem je contact op met je huisarts. Je huisarts regelt, indien nodig, een test.

… je een hoog-risicocontact had met een besmet persoon? De contacttracers van de Vlaamse Overheid bezorgen je een code om je te laten testen. Je maakt hiermee zelf een afspraak via www.triagecentrumdekroon.be op dag 7 na het laatste hoog-risicocontact en je drukt een quarantaine-attest af.

je een hoog-risicocontact had in een groep (bv. scholen of bedrijven)? De coördinerend arts van je school/ bedrijf genereert de code waarmee je via www.triagecentrumdekroon.be een afspraak maakt voor een test.

… je positief test? Je hoog-risicocontacten gaan in isolatie voor minstens 7 dagen vanaf de dag dat de test is afgenomen.

… je negatief test? Je hoog-risicocontacten mogen uit quarantaine, maar moeten waakzaam blijven voor symptomen bij zichzelf.

… je geen testresultaat hebt of het testresultaat niet tijdig beschikbaar is? De quarantaine van asymptomatische hoog-risico contacten (contacten zonder ziekteverschijnselen) stopt na 10 dagen na het laatste hoog-risicocontact, gevolgd door een periode van vier dagen extra waakzaamheid.

Wie problemen ondervindt met het maken van een afspraak op www.triagecentrumdekroon.be of met het afdrukken van het quarantaine-attest maakt best een afspraak met de huisarts.

 

Help contactopvolging en voeg jouw telefoonnummer toe aan het Rijksregister

Wist je dat je aan je rijksregisternummer zelf bijkomende contactinformatie kan toevoegen, zoals een telefoonnummer en e-mailadres? Dit kan heel nuttig zijn wanneer wij jou snel moeten bereiken of in het kader van de contactopvolging. Uiteraard gebeurt dat telkens binnen de grenzen van de wettelijke toegang tot het Rijksregister.

Hoe contactgegevens toevoegen aan het Rijksregister?

Surf naar www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister.

  • Klik op ‘Mijn Dossier’.
  • Steek je elektronische identiteitskaart in je kaartlezer geef je pincode in.
  • Klik op ‘Mijn toepassingen’ en selecteer daarna ‘Contactgegevens’.
  • Geef jouw gegevens in en druk op ‘Sturen’.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP