Gemeente Gemeente Zele

Blue-bike deelfietsen aan station Zele

Gepubliceerd op  vr 04 jun 2021
Sinds juni vind je aan het station van Zele acht deelfietsen van Blue-bike. Dit project kadert binnen de Zeelse klimaatdoelstellingen rond milieuvriendelijke vervoermiddelen en de ambitie om van Zele een ├ęchte fietsgemeente te maken.


Het initiatief van de deelfietsen spaarde al 30 % van het totale aantal autoritten in België uit. Momenteel beschikt Blue-bike over 70 locaties aan treinstations, tram- en bushaltes en park-and-rides. Zo ontstaat er een groot netwerk van openbaar en gedeeld vervoer.

Zele kan natuurlijk niet achterblijven. Ook onze gemeente wil inzetten op fietsverkeer en openbaar vervoer. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om deelfietsen van Blue-bike te plaatsen aan het station.

Voordelige tarieven

Voor 12 euro per jaar kan je lid worden van het Blue-bikenetwerk. Een rit kost normaal 3,15 euro voor 24 uur, maar de gemeente schenkt een extra voordeel aan haar burgers. Per rit betalen zowel de gemeente als de Vlaamse Overheid één euro. Op die manier betaalt de gebruiker niet het volledige bedrag, maar slechts 1,15 euro.

Gebruiksvriendelijk

Elke deelfiets van Blue-bike heeft een slim slot. Door je MOBIB- of Blue-bikekaart tegen het slot te houden, kan je de fiets ontgrendelen. Je kan ook de app downloaden en de QR-code op het stuur scannen. Op iedere site van Blue-bike vind je instructies voor het gebruik van de fietsen, zodat je altijd snel op weg kan.

Deelwagens

Binnenkort starten we ook met deelwagens. Meer info volgt snel.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP