Gemeente Gemeente Zele

BE-Alert: word meteen verwittigd bij noodsituaties

Gepubliceerd op  di 07 aug 2018
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we je graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat je verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. Zele beschikt vanaf nu ook over BE-Alert.
Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo word je dus ook verwittigd als je bijvoorbeeld een dagje aan zee bent of een uitstap maakt naar de cinema, de dierentuin, …

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Dan kan je meerdere adressen registreren.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.  

Twijfel dus niet en registreer je vandaag nog. Hoe meer mensen zich registreren, hoe meer mensen we kunnen bereiken bij een noodsituatie. We hopen dit uiteraard nooit te moeten gebruiken, maar door enkele klikken te maken draag je mee bij tot de veiligheid van onze gemeente.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP