Gemeente Gemeente Zele

04/03: Babyborrel

Gemeente Zele nodigt alle gezinnen met een (adoptie-)kindje geboren in 2022 uit voor een gezellige babyborrel. Elk gezin ontvangt deze dag een geboorteboom of kan een geboorteboom schenken aan onze gemeente. Je kon tot en met 12 februari 2023 je boomkeuze doorgeven en jouw aanwezigheid bevestigen. Je boomkeuze en/of aanwezigheid vergeten doorgeven? Neem contact op met ROTZ - Huis van het Kind via samenleven@zele.be.

Wanneer?

Zaterdag 4 maart 2022 tussen 9u30 en 12u00

Waar?

Gemeentelijke school Zele, Bookmolenstraat 2

Welke boomsoorten?

  • Toscaanse Jasmijn: Trachelospemum jasminoides, in het Nederlands vaak Italiaanse of Toscaanse jasmijn genoemd is een groenblijvende klimplant. Deze sterjasmijn bloeit van juni tot september met rijkelijk veel sterk geurende, stervormige witte bloempjes in hangende trossen. Wordt 5 tot 9 meter hoog.
  • Klimhortensia: De klimhortensia is een zelfhechtende, bladverliezende klimplant. Bloeit prachtig in de zomer met geurende vlakke witte bloemschermen. Deze hortensia doet het goed in halfschaduw of schaduw, lokt bijen en vlinders,
    en is zeer geschikt als muurbeplanting. Klimt hoog, tussen 10 en 15 meter.
  • Appelboom: De malus domestica bloeit uitbundig, met lichtgeurende, lichtroze bloesems. Hij is gedeeltelijk zelfbestuivend. Wordt ongeveer 4 meter hoog.
  • Winterlinde: De winterlinde of kleinbladige linde is een matig grote boom die in juni en juli bloeit. De zoetgeurende, gele, opstaande bloementuilen trekken bijen aan. De tilia cordata houdt van een zonnige standplaats en kan tot 20 meter hoog worden.
  • Krentenboompje: Amelanchier lamarckii is een kleine bladverliezende boom. In de herfst krijgen de bladeren een prachtige oranje tot donkerrode verkleuring. De boom bloeit met witte bloempjes in trossen van acht en dit in april en mei, later komen er eetbare bessen op. Het boompje tiert het best in de zon en de halfschaduw en wordt tot 8 meter hoog.

Afhalen?

Je kan de boom afhalen

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP