Gemeente Gemeente Zele

Activiteiten bibliotheek

Omwille van de verspreiding van het coronavirus zijn alle activiteiten afgelast tot nader order.

Vanaf 2 juni opent de bib met aangepaste openingsuren en een beperkte dienstverlening.

Je kan ook gebruik maken van de afhaalservice

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Je kan ze raadplegen via Uit in Vlaanderen, of via onze facebookpagina.

  • Voor de allerkleinsten organiseert de bib voorleesnamiddagen. Ze vinden plaats  tijdens het schooljaar, telkens op de derde woensdag van de maand (behalve in september en juni). Na het voorlezen knutselen de kinderen, werken ze een toneeltje uit, ... Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 0,50.
  • De leesgroep Biblos vergadert en verdiept zich in de wereld van de literatuur. 
  • Ieder jaar is er tijdens de Boekenweek een verwendag voor alle leners; hieraan is  steeds een boekenverkoop van afgevoerde werken gekoppeld.
  • In het kader van de bibliotheekweek (derde week van oktober) en de jeugdboekenweek (steeds in maart) worden er regelmatig activiteiten (lezingen, boekenverkoop, een wedstrijd, ...) georganiseerd. Ook speciale data als de gedichtendag, de week van de geletterdheid, de bibliotheekweek, ... zetten wij in de kijker.
  • Sinds begin 2020 maakt onze bibliotheek deel uit van DIJK92, dat 9 gemeenten uit de streek groepeert. Hiertoe behoren de bibliotheken en de cultuurhuizen van Zele, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren en Wichelen. Ook de Erfgoedcel Land van Dendermonde maakt deel uit van dit samenwerkingsverband. Jaarlijks worden er samen met deze gemeenten een aantal projecten uitgewerkt. 
  • Geïnteresseerde verenigingen of groepen zijn zeer welkom! Zij kunnen telefonisch of ter plaatse een op maat gemaakt geleid bezoek aanvragen.
  • Op de derde donderdag van januari vieren we elk jaar Gedichtendag. Dit is meteen de start van de Poëzieweek.
Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP