Kookworkshop ecologisch koken | woensdag 22 maart om 19u
Mw. Denise De Landtsheer is onze ecologische chef-kok. In kleine groepjes koken we samen met haar. We doen mee met het seizoen en halen de ingrediënten uit den hof, het veld en bij de Zeelse boeren. Na het koken eten we samen onze zelfbereide seizoensmenu. Bij de Wereldwinkel van Zele halen we een aperitief, een glaasje wijn bij het eten en onze koffie of thee als dessert.
- Woensdag 22 maart om 19 uur
- OLVI-Pius X, Kapellestraat 7
- 15 euro, op voorhand storten op BE40 7805 9116 1863
- Inschrijven kan tot 10 maart via gris.9240zele@gmail.com.
Wildpluk voor aperitiefhapjes | zondag 23 april om 10u
Marleen Verheggen van het Kruidt neemt ons mee op een korte rondleiding door het bos. De prille lenteplantjes steken hun kop boven de grond en zetten daarmee het nieuwe wildplukseizoen in. Marleen geeft ons een introductie in het concept wildpluk: je ontdekt wat er groeit, hoe je veilig kan plukken en waar de kracht zit van deze wilde planten. Al dat lekkers verwerken we tot aperitiefhapjes om dan gezellig af te sluiten in het bos bij een (zelfgemaakt) drankje.
- Zondag 23 april om 10 uur
- Bos via Penningdreef (Hamme Sint-Anna)
- 5 euro per volwassene, kinderen gratis. Op voorhand storten op BE40 7805 9116 1863
- Inschrijven kan tot 31 maart via gris.9240zele@gmail.com.
Save the date: Voedsel en landbouw, hier en wereldwijd. De GRIS organiseert in het najaar van 2023 twee dialoogavonden over voedsel en landbouw. Heb je een suggestie om de dialoog te voeden? Laat het ons weten via gris.9240zele@gmail.com. |