Gemeente Gemeente Zele

Aankomende openbare werken

Gepubliceerd op  di 13 aug 2019
Hier vind je een overzicht en de planning voor geplande openbare werken.

 De Deckerstraat

 
Wat?

Vernieuwing van de mozaïekkasseiverharding tussen de beide zebrapaden ter hoogte van het kruispunt met de Bookmolenstraat. 

Planning?

De werken starten op dinsdag 13/08/2019, aansluitend op de dinsdagmarkt. Er wordt gestart met de opbraak van de bestaande kasseiverharding, daarna volgt de heraanleg van de mozaïekkasseien en het invoegen ervan (week van 19/08).

De nieuw aangelegde verharding moet dan voldoende kunnen uitharden, waardoor De Deckerstraat terug open zal zijn voor verkeer vanaf vrijdagavond 30/08/2019.

Om de bewoners en bedrijven in De Deckerstraat een ontsluitingsmogelijkheid te bieden op de komende dinsdagmarkten op 20 en 27 augustus 2019, wordt de marktopstelling licht gewijzigd. Op die manier wordt een toegang gecreëerd met een afbakening van nadar. Plaatselijk verkeer kan dan in en uit De Deckerstraat. 

Omleiding

De Deckerstraat en de Bookmolenstraat worden gedurende de duur van de werken doodlopende straten. De Bookmolenstraat wordt bereikbaar via de Kloosterstraat. Het verkeer via de Dreef naar de Lokerenbaan blijft altijd mogelijk.

 

 

Beukenlaan

 
Wat?

Werken aan de vernieuwing van de riolering en de voetpaden.

Planning?

De werken hebben enige vertraging opgelopen. De vertraging is spijtig genoeg opnieuw het gevolg van het niet aanhouden van de planning door de betrokken nutsmaatschappij, waardoor wij genoodzaakt worden om onze werken uit te stellen.

Aangezien de overkoppelingen van de woningen op de nieuw aangelegde waterleiding nog moeten uitgevoerd worden door de Watergroep, zal de aannemer van de gemeente zijn werken tijdelijk opschorten nadat de riolering is vernieuwd.

De Watergroep zal zijn overkoppelingen uitvoeren vanaf 19/08/2019 t.e.m. 30/08/2019. Onmiddellijk aansluitend (02/09/2019) zal Hudi dan de nieuwe voetpaden aanleggen. 

 

 

Lokerenbaan

 
Wat?

Een opbraak van een deel van de wegverharding voor een onderzoek naar de scheurvorming van het asfalt, alsook naar de verzakkingen in het voetpad, fietspad en de boordsteen.

Planning?

Het onderzoek wordt uitgevoerd op vrijdag 30 augustus vanaf 12 uur ter hoogte van volgende locaties:

  • Lokerenbaan 105: Opbraak fietspad en boordsteen
  • Lokerenbaan 147 en 167: Opbraakzone van 1 meter breed van de wegverharding

Er wordt door de aannemer prioriteit gegeven voor het herstel van het fietspad aan Lokerenbaan 105, zodat dit bij de start van het nieuwe schooljaar berijdbaar is.

Politie zal aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden en het onderzoek op veilige manier te laten doorgaan.

Omleiding

Op de Lokerenbaan wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd voor die namiddag. Verkeer komende van de N47 wordt omgeleid via de Zevensterrestraat.. Verkeer uit het centrum, richting Lokeren, mag wel doorrijden. 

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP