Gemeente Gemeente Zele

Thuislevering Zeelse handelaars

Gepubliceerd op  do 02 apr 2020
Een handig overzicht van Zeelse handelaars die hun producten aan huis leveren.
Interieur Elektronica Gezondheid Kledij
Sport Voeding    


VOEDINGSZAKEN, APOTHEKEN, KRANTENWINKELS, DIERENVOEDINGSZAKEN

Enkel winkels en horecazaken die in hoofdzaak levensmiddelen verkopen mogen geopend blijven, voor zover er geen verbruik ter plaatse is en de nodige maatregelen genomen zijn om het verbruik ter plaatse te verhinderen en men in staat is om social distancing te organiseren.

Deze zaken blijven geopend, maar de afstand van 1,5 meter moet behouden worden.
Voedingswinkels mogen uitsluitend van 7 tot 22 uur geopend zijn.

Verdeling van voeding via automaten blijft toegestaan.

NIET-ESSENTIËLE WINKELS

Niet essentiële winkels en handelszaken (kledingwinkels, elektrowinkels, doe-het-zelfzaken, tabak- en vapewinkels, papierwarenwinkels, parfumeries, drogisten, meubelwinkels, speelgoedwinkels, fotografen, carwash, dierenkapsalons,...) blijven dicht, maar deze winkels mogen hun online activiteiten verder zetten indien een levering aan huis gegarandeerd kan worden.

Handelszaken nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Zo wordt voor personeel of klanten de mogelijkheid om de handen met zeep te wassen voorzien of desinfecterende handgels met minstens 60 % alcohol ter beschikking gesteld.
 

E-COMMERCE

Onder e-commerce wordt levering aan huis (komen niet binnen) en afhaling aan officiële afhaalpunten verstaan. Leveringen aan huis krijgen de voorkeur. Een bestelling afhalen in de winkel is niet toegelaten.

Bedrijven die een online verkoopsysteem willen opzetten, moeten ervoor zorgen dat ze thuisbezorging organiseren (klanten kunnen hun bestelling niet rechtstreeks in de winkel afhalen).

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP