Gemeente Gemeente Zele

2 GAS-vaststellers in de strijd tegen sluikstorten!

Gepubliceerd op  ma 11 feb 2019
Het nieuwe gemeentebestuur heeft de toelating verleend aan IDM om voortaan op Zeels grondgebied GAS-vaststellingen te doen. Op die manier verhoogt het Zeelse bestuur de capaciteit om sluikstorten aan te pakken.

 

Twee IDM-vaststellers hebben de toestemming om sluikstorten vast te stellen binnen onze gemeente. Tot nu toe was dit een taak van onze politiemensen en onze gemeenschapswachten bovenop hun vele andere taken. Uiteraard blijven zij ook actief op het vlak van sluikstorten, maar krijgen door deze maatregel versterking.

Via IDM krijgen onze gemeenschapswachten nog een bijkomend wapen in handen. Bij vermoedelijke afvalinbreuken gaan zij nu al langs bij de betrokkenen, maar staan vaak voor een gesloten deur. Voortaan zullen zij gebruik kunnen maken van een speciale meldingskaart. Daarop kunnen zijn – in geval de bewoner niet thuis is – een boodschap achterlaten met de oproep zich aan de geldende afspraken te houden. Mensen worden ook meteen op de hoogte gebracht dat ze het risico lopen op een GAS-boete bij een volgende inbreuk.

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP