Gemeente Gemeente Zele

10 jaar wzc De Meander

Gepubliceerd op  wo 01 apr 2020
Zondag 29 maart was het 10 jaar geleden dat de bewoners van het voormalige rustoord Beukenhof hun intrek namen in het nieuwe woonzorgcentrum De Meander. Vandaag zijn er nog 9 van de toenmalige bewoners aanwezig. Een van hen is Georgette Van De Velde. Zij vertelt ons hoe ze de verhuis heeft ervaren.


Dag Georgette, ben je indertijd samen met je man naar het Beukenhof
gegaan?

Nadat ik een zware epilepsieaanval kreeg, brachten mijn zonen me gelukkig snel naar het ziekenhuis. Ik verbleef 6 maanden in verschillende ziekenhuizen. Daarna heeft de huisarts me verplicht om naar een rusthuis te gaan omdat ik daar de nodige verzorging zou krijgen. Mijn man bleef alleen achter thuis.

Herinner je je nog iets van het oude rustoord?

Vroeger was het toilet op het einde van de gang en moest ik dus ver stappen. Nu heb ik een toilet op mijn kamer, dat is een grote luxe. Ik herinner me ook zuster Maria nog, de vroegere directrice van de kliniek. Ik heb twee zonen en zij heeft me geholpen bij één van mijn bevallingen.

Hoe heb je de verhuis van het Beukenhof naar De Meander ervaren?

Nog voor de verhuis hebben we het nieuwe gebouw mogen bezoeken. We mochten zelfs doorgeven welke kamer onze voorkeur had. Ik koos voor een kamer op het gelijkvloers, aan de zonnekant. Ik ben er zo blij mee dat ik er niet meer weg wil.
De verhuis was een groot feest en alles was heel goed georganiseerd. Een verpleegster begeleidde ons die dag waardoor we op ons gemak waren. Alles verliep vlot.
Gezien we ons met de ruime en comfortabele kamers enorm verbeterden, was ik het rap gewoon. Ik heb hier bovendien een goed zicht op de spelende kinderen van de school.

Hoe zien jouw dagen er uit?

Voor mijn afdeling De Oever ga ik dagelijks aan het onthaal de post ophalen en bezorg die dan aan de bewoners van onze verdieping. Ik ben dus eigenlijk een beetje vrijwilliger binnen onze organisatie. Daarna lees ik de krant en geef die door aan een medebewoonster. Ik heb hier
goeie vrienden, ook al heb ik ondertussen veel mensen weten komen en jammer genoeg ook weten gaan. Ik spendeer veel van mijn tijd aan woordzoekers en kruiswoordraadsels.
Op tv kijk ik graag naar de soap ‘Sturm der Liebe’, de voetbal of naar mijn koerslieveling Peter Sagan! (lacht)

Bedankt voor dit interview, Georgette!

Ontwerp door Creative Brainwave Ontwikkeling door LCP