In de kijker

Het gemeentebestuur Zele werft aan (m/v):
HRM verantwoordelijke B1-B3

voltijds – tijdelijke vervangingsovereenkomst vanaf 16.03.2015 t/m 30.09.2015 – wervingsreserve van twee jaar – verkorte selectieprocedure


Functie: Organiseren, begeleiden en opvolgen van de werkzaamheden binnen de personeelsdienst. Het formuleren van adviezen, het ontwikkelen van initiatieven in kader van het personeelsbeheer en -beleid. Verantwoordelijk voor het beheer van het menselijk kapitaal binnen de gemeente en zorgen voor de kwaliteitsbewaking en de nodige ondersteuning bij de verschillende HR processen.

Profiel: • U bent minimumhouder van een bachelor diploma • Ervaring met personeelszaken is een pluspunt! •

Aanbod: • Uitdagende job • Voltijds bruto geïndexeerd jaarsalaris beginnen aan € 27.825,32 (B1-B3) • Extralegale voordelen (maaltijdcheques, fietsvergoeding of abonnement woon-werkverkeer) • Een soepele verlofregeling • Maximale mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling • tot 18 jaar relevante werkervaring toe te voegen aan de anciënniteit.

Interesse: Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatingsvoorwaarden, de functieomschrijving en de verdere procedure vindt u in de informatiebrochure op www.zele.be of kan u opvragen via solliciteren@zele.be

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 4 maart 2015 (datum poststempel telt). Schriftelijke sollicitaties dient u te richten t.a.v. College van Burgemeester en schepenen —Markt 50 — 9240 Zele of via mail naar solliciteren@zele.be.

Voor de informatiebundel met het inschrijvingsformulier, klik hier.

Zitdagen Tax-On-Web

De federale overheidsdienst helpt je graag met het online aangeven van de personenbelasting via Tax-On-Web. Dit doen ze in Zele op de zitdagen die doorgaan op dinsdag 9 juni en 16 juni (van 9u00 tot 12u30) in het fractielokaal van het gemeentehuis, 1ste verdieping, Markt 50. De raadzal zal omgevormd worden tot wachtzaal.

Geef de nieuwe straten in Zele een naam!

Binnenkort komen er enkele nieuwe straten in de gemeente Zele. Zo zal bijvoorbeeld een nieuw woonproject ontwikkeld worden op de insteekweg van de Lokerenbaan, even voorbij Huis ten Halve en zijn er verkavelingswerken bezig aan de Eekstraat. Deze straten hebben uiteraard een naam nodig! Alle voorstellen voor de naamgeving van de nieuwe straten zijn meer dan welkom en zullen besproken worden op een werkgroep met een aantal leden van de cultuurraad. Heb je met je vereniging een leuke naam in gedachten? Laat het ons dan zeker weten via Natalie.Vastmans@zele.be, per post t.a.v. Natalie Vastmans, Markt 50 te Zele of bezorg het op de cultuurraad aan schepen Guy De Roover. Voorstellen zijn welkom tot 15 maart!

Aanmelden in het basisonderwijs voor het schooljaar 2015-2016

Momenteel loopt de inschrijvingsprocedure voor kinderen in het kleuter- en lager onderwijs voor het schooljaar 2015-2016. Broers en zussen of kinderen van personeel konden zich tot 6 februari rechtstreeks laten inschrijven in de school waar hun oudere broer of zus reeds naar school gaat of in de school waar hun mama of papa werkt.

Alle andere kinderen geboren in 2013 of kinderen die op 1 september 2015 van school willen veranderen moeten zich aanmelden via de aanmeldingsprocedure.
Let op: ook de kinderen die zijn geboren op het einde van 2013, maar pas naar school gaan vanaf 1 september 2016 moeten zich aanmelden. Ook zij moeten hun plaatsje in school reserveren.

Voor de aanmelding:
De aanmeldingsprocedure start op maandag 23 februari 2015 vanaf 14u00 en eindigt op vrijdag 13 maart om 12u00.

Wat moet je doen?
Klik op de knop ’aanmelden en inschrijven in het basisonderwijs in Zele‘ en klik dan op ’om aan te melden, klik hier‘.Heraanleg Keltenlaan (N445) vanaf 16 februari

Op 16 februari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de Keltenlaan (N445) in Zele. Tussen de rotonde aan de Europalaan (N47) en de rotonde aan de Gentsesteenweg wordt het wegdek aangepakt. De Keltenlaan gaat dicht voor autoverkeer. De werken zullen ongeveer 3 maanden duren. Klik hier voor meer informatie.

Enquête naar arbeidskrachten

De Algemene Directie Statistiek organiseert, op vraag van Eurostat, sinds 1 januari 1999 een doorlopende enquête naar de arbeidskrachten bij 58.500 huishoudens. Via deze enquête worden internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken opgemaakt.
Binnenkort zal er een enquêteur langskomen bij enkele Zeelse huishoudens met de vraag om deel te nemen aan de enquête. De huishoudens worden hiervan vooraf per brief op de hoogte gebracht. Deelname aan het onderzoek is zeer belangrijk voor de betrouwbaarheid van de resultaten. Voor meer informatie kan je terecht op het gratis telefoonnummer 0800/120.33 van 9 uur tot 17 uur.

Nieuwe uitleenreglementen vanaf 1 maart 2015

Vanaf 1 maart gaan de nieuwe reglementen voor het gebruik van materiaal en accommodaties van kracht. Het uitlenen van materiaal blijft gratis wanneer de verenigingen het materiaal zelf ophalen en terugbrengen. Er wordt enkel een bijdrage gevraagd als het gemeentepersoneel het uitgeleende materiaal dient te leveren, plaatsen en opnieuw op te halen. Bij het gebruik van de gemeentelijke zalen zal er voortaan niet langer met een dagprijs gewerkt worden, maar zal het tarief berekend worden per dagdeel (voormiddag, namiddag of avond). Klik hier voor de nieuwe reglementen en aanvraagformulieren. Meer info via uitleendienst@zele.be.

Bouwgronden te koop woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg

Er zijn nog enkele percelen te koop van fase 2 van het woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg. Daarnaast is er nog één perceel te koop uit fase 1 van het woonproject (perceel 51) Klik hier voor meer informatie en prijzen over de resterende percelen. Wie interesse heeft als kandidaat-koper, kan contact opnemen met de dienst grondgebiedszaken (1e verdieping gemeentehuis, 052/45 98 40).

Taalmama's op zoek naar Nederlandstalige mama's

Sinds begin 2013 organiseert het gemeentebestuur regelmatig lessen Nederlands voor Turkstalige mama’s. Om hun Nederlands te oefenen willen zij graag samen met Nederlandstalige vrouwen een naaicursus ‘rokjes maken’ volgen.
Er staat nog 1 cursus gepland: 
- Van 2 maart t.e.m. 26 maart
De cursus gaat door op maandagnamiddag van 13u15 tot 15u45 en op donderdagvoormiddag van 08u45 tot 11u15 in Dienstencentrum De Welle - Koevliet 3 onder leiding van Mariette, een ervaren naaister (deelname: € 8,00).

Meer info: Christel Immegeers (052/45 99 70 - christel.immegeers@zele.be) of Miek Laget (052/45 68 56 - miek.laget@ocmwzele.be).

Gezocht: vrijwilligers voor het zwerfkattenproject

In 2014 werd het zwerfkattenproject opgestart om de overlast die veroorzaakt wordt door zwerfkatten te verminderen. Het project zorgt ervoor dat de zwerfkatten worden gevangen en naar de dierenarts gebracht worden voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Daarna worden de katten terug uitgezet. Het zwerfkattenproject is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om hen te vervoegen. Als dierenliefhebber sta je in voor het wegbrengen van de katten naar de dierenarts en het weer uitzetten van de behandelde dieren.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de milieudienst, 052/45 98 44, milieu@zele.be. 

Sport-, jeugd- en cultuurdienst naar De Wiek

Vanaf heden vind je de sport-, jeugd- en cultuurdienst in het nieuwe gemeenschapscentrum De Wiek, Dendermondebaan 8 in Zele.

Openingsuren:
Maandag: 9u00 - 12u00 / 14u00 - 19u30
Dinsdag: 9u00 - 13u00
Woensdag: 9u00 - 12u00
Vrijdag 9u00 - 12u00
Donderdag gesloten. 

Elektriciteitsschaarste

Momenteel is er heel wat te doen rond de mogelijke elektriciteitsschaarste deze winter. Het is helemaal niet zeker of deze er effectief ook zal komen. De federale overheid heeft een reeks maatregelen genomen om een schaarste te voorkomen, waarbij als allerlaatste stap een afschakelingsplan in werking kan treden. Als iedereen het energieverbruik maximaal beperkt, kunnen we een stroomtekort vermijden. Via enkele simpele energietips kan je helpen vermijden dat de dreigende elektriciteitsschaarste effectief afschakelingen tot gevolg heeft. Meer informatie en energiebesparende tips vind je hier.

Nieuwe uurregeling dienst huisvesting

Vanaf 1 april 2014 geldt een nieuwe uurregeling op de dienst huisvesting. Onze huisvestingsambtenaar is beschikbaar op volgende momenten:
- Elke voormiddag van 9u00 tot 12u00
- Maandagavond tussen 17u30 en 19u30

Nieuwe openingsuren vanaf 1 feburari 2014

Maandag: 9 uur tot 12 uur / 14 uur tot 19u30
Dinsdag: 9 uur tot 12 uur
Woensdag: 9 uur tot 12 uur
Donderdag: 9 uur – 12 uur / 14 uur tot 18 uur
Vrijdag: 9 uur tot 12 uur