In de kijker

Opening toeristisch seizoen - iedereen welkom!

Opening toeristisch seizoen met o.a. een wandeling door het Pieter Goruspad, een fietstocht langs de groene boorden van Zele en een wedstrijd voor de Zeelse jeugd: wie wordt de beste belleman of -vrouw? Klik hier voor de openingsuren van de tentoonstellig van Kunst Nu in De Wiek!

Zeelse Geschenkbon verkrijgbaar vanaf 1 mei!

Op 1 mei is het zover, dan wordt de Zeelse Geschenkbon officieel gelanceerd. Vanaf dan is de Zeelse Geschenkbon online te koop en kan deze besteed worden bij de deelnemende handelaars. De Zeelse Geschenkbon is niet enkel het perfecte cadeautje, bovendien steun je als consument daarmee de Zeelse middenstanders. Het is een initiatief van het gemeentebestuur Zele in samenwerking met de gemeentelijke werkgroep lokale economie en met ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie of klik hier om een Zeelse Geschenkbon aan te kopen!

Onze burgemeester heeft alvast de eerste officiële Zeelse Geschenkbon gekocht en deze werd hem overhandigd door schepen van middenstand Frans D'Hollander.

Buitenspeeldag op 6 mei

Op woensdag 6 mei zal de -uitgestelde- Buitenspeeldag doorgaan in het sport- en wandelpark Ter Elst van 13 uur tot 17 uur! Er staan heel wat activiteiten op het programma. Sport- en wandelpark Ter Elst wordt omgetoverd tot een heus attractiepark met verschillende activiteiten. Zo kunnen de kinderen zich onder andere uitleven in het kleuterdorp, op de verschillende springkastelen of bij de schminkstand. Ook aan sportmogelijkheden geen gebrek dankzij het mobiel skateterrein, het voetbaltornooi en nog veel meer verrassende sportactiviteiten. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, worden verschillende attracties voorzien van begeleiding. De organisatie voorziet echter geen kinderopvang. Kinderen dienen steeds begeleid te worden door hun ouders. Alle Zeelse kinderen en jongeren zijn meer dan welkom!

ROPARUN - 24 mei


Staat 24 mei al in fluogroene koeienletters in je agenda? Want dan zet Zele zich opnieuw schrap voor Roparun!

Jij kan er mee voor zorgen dat de Roparunners een onvergetelijke doortocht krijgen in Zele! Het thema dit jaar luidt: 'Zele zet licht op GROEN voor ROPARUN'. De Zelenaars kunnen hun creativiteit te loop laten en hun persoonlijke toets aan het thema geven.

Hang de Zeelse Roparunvlag buiten en transformeer je huis in een groen lichtspektakel.
Kom op 24 mei samen met alle Zelenaars naar het groene volksfeest en haal je meest originele groene outfit met lichtaccessoires van onder het stof!


Doe mee aan de bebloemingswedstrijd

Overtuigd dat jij over de mooist bebloemde voorgevel of voortuin beschikt? Aarzel dan niet en schrijf je snel in voor de bebloemingswedstrijd van de milieuraad. De mooiste voorgevels en -tuintjes winnen een Zeelse Geschenkbon! Klik hier voor het wedstrijdreglement en meer informatie om in te schrijven.

Keltenlaan N445 terug open

De werekn aan de N445 (Keltenlaan) zijn afgerond, het verkeer kan dus opnieuw passeren!

100-jarige Zeelse oud-strijder legt Vlindertegel tegen zinloosgeweld met achterkleinkinderen

Op zondag 19 april plaatste de gemeente Zele een Vlindertegel tegen zinloos geweld aan het Monument van de oorlogsslachtoffers. Dit vredesmonument is een symbolische plaats rechtover het station waar dagelijks veel volk passeert. De tegel werd door de 100-jarige oud-strijder Jules Heirman en zijn achterkleinkinderen ingemetseld. Zo geeft hij op een symbolische manier de fakkel door waarmee de strijd tegen zinloos geweld over de jaren heen verder gezet wordt. Door de Vlindertegel tegen zinloos geweld op een drukbezochte openbare plaats te plaatsen, is hij op een visuele en voortdurende manier aanwezig in onze samenleving. Zo kunnen we stilstaan bij zaken die vanzelfsprekend lijken, maar dat helaas niet altijd zijn.

Bestek leningen

Het gemeentebestuur van Zele schrijft een lastenboek open voor het aangaan van leningen ter financiering van het bestuur. Klik hier voor het bestek met meer informatie.

Het gemeentebestuur Zele werft aan m/v:
3 begeleiders voor het project ’In het taalbad‘ - Jobstudenten

’In het taalbad‘ is een project waarbij anderstalige kinderen extra ondersteuning krijgen in het verwerven van Nederlands. Anderstalige kinderen met een leeftijd van 5 tot 7 jaar krijgen gedurende de twee laatste weken van augustus telkens een halve dag op een speelse manier extra taalstimulering.

Voorwaarden: • Minimum 18 jaar • een opleiding hoger onderwijs volgen, bij voorkeur in een pedagogische richting •

Taken: voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van het project ’In het taalbad‘

Beschikbaarheid: 1 week voltijds in juli en 2 weken halftijds eind augustus

Aanbod: • Uitdagende vakantiejob

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 7 mei 2015 (datum poststempel of emailbericht telt). Schriftelijke sollicitaties dient u te richten t.a.v. College van Burgemeester en schepen—Markt 50—9240 Zele

Voor het inschrijvingsformulier, klik hier.

Huis van het Kind Zele organiseert kleurwedstrijd

De dienst samenleving is volop bezig met de opbouw van een Huis van het Kind. Als voorsmaakje op deze werking organiseren we een kleurwedstrijd. De kleurplaat zal verspreid worden via de wijkwerking en kan je hier downloaden. De mooiste plaat wordt per leeftijdscategorie bekroond, maar ook de wijk met de meeste inzendingen wordt beloond met een kindertheatervoorstelling (Klik hier voor het wedstrijdreglement). Wij hopen dat jullie enthousiast deelnemen en dat deze wedstrijd bijdraagt aan een groter WIJkgevoel.

Inzendingen kunnen ingediend worden tot 16 mei 2015 bij de wijkverantwoordelijke, bij OKO (Rotstraat 20) of bij de Dienst Samenleving (Markt 50).

Kruispunt Lindestraat-Durmen afgesloten voor verkeer

Vanaf heden kan er geen voertuigenverkeer meer passeren langs het kruispunt Lindestraat-Durmen. Zwakke weggebruikers zoals fietsers, bromfietsers en voetgangers krijgen wel nog toegang. Het gemeentebestuur heeft het kruispunt sinds vrijdag 20 maart afgesloten om zo het verkeer te centraliseren via de hoofdingangen van het bedrijvenpark langs de N47. Zo zal het zwaar voertuigenverkeer niet meer langs Durmen moeten passeren en wordt de wijk verkeersveiliger.

SILC enquête 2015

Vanaf maart tot en met augustus 2015 wordt de jaarlijkse SILC enquête gehouden. Enquêteurs van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie zullen hiervoor een aantal Zeelse huishoudens bezoeken. Deze EU-SILC-enquête geeft jaarlijks een unieke inkijk in de financiële situatie en levensomstandigheden van de Belgische gezinnen. De resultaten dienen als input voor diverse beleidsinstrumenten, waaronder het Nationaal Hervormingsprogramma en armoedebarometer. De persoon die langskomt, heeft een legitimatiekaart bij en kan zich zo kenbaar maken. Deelname aan de enquête is vrijblijvend. Wie deelneemt, krijgt een (belastingsvrije) vergoeding van 30 euro om de tijd die ze in de interviews investeren, te compenseren.
Voor meer inlichtingen kan u gratis bellen naar het nummer 0800 120 33.

Zitdagen Tax-On-Web

De federale overheidsdienst helpt je graag met het online aangeven van de personenbelasting via Tax-On-Web. Dit doen ze in Zele op de zitdagen die doorgaan op dinsdag 9 juni en 16 juni (van 9u00 tot 12u30) in het fractielokaal van het gemeentehuis, 1ste verdieping, Markt 50. De raadzaal zal omgevormd worden tot wachtzaal.

Nieuwe uitleenreglementen vanaf 1 maart 2015

Vanaf 1 maart gaan de nieuwe reglementen voor het gebruik van materiaal en accommodaties van kracht. Het uitlenen van materiaal blijft gratis wanneer de verenigingen het materiaal zelf ophalen en terugbrengen. Er wordt enkel een bijdrage gevraagd als het gemeentepersoneel het uitgeleende materiaal dient te leveren, plaatsen en opnieuw op te halen. Bij het gebruik van de gemeentelijke zalen zal er voortaan niet langer met een dagprijs gewerkt worden, maar zal het tarief berekend worden per dagdeel (voormiddag, namiddag of avond). Klik hier voor de nieuwe reglementen en aanvraagformulieren. Meer info via uitleendienst@zele.be.

Bouwgronden te koop woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg

Er zijn nog enkele percelen te koop van fase 2 van het woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg. Daarnaast is er nog één perceel te koop uit fase 1 van het woonproject (perceel 51) Klik hier voor meer informatie en prijzen over de resterende percelen. Wie interesse heeft als kandidaat-koper, kan contact opnemen met de dienst grondgebiedszaken (1e verdieping gemeentehuis, 052/45 98 40).

Taalmama's op zoek naar Nederlandstalige mama's

Sinds begin 2013 organiseert het gemeentebestuur regelmatig lessen Nederlands voor Turkstalige mama‘s. Om hun Nederlands te oefenen willen zij graag samen met Nederlandstalige vrouwen een naaicursus ’kleedjes maken‘ volgen.
Er staat nog 1 cursus gepland: 
- Van 20 april t.e.m. 9 mei
De cursus gaat door op maandagnamiddag van 13u15 tot 15u45 en op woensdagvoormiddag van 08u45 tot 11u15 in Dienstencentrum De Welle - Koevliet 3 onder leiding van Mariette, een ervaren naaister (deelname: € 8,00).

Meer info: Christel Immegeers (052/45 99 70 - christel.immegeers@zele.be) of Miek Laget (052/45 68 56 - miek.laget@ocmwzele.be).

Sport-, jeugd- en cultuurdienst naar De Wiek

Vanaf heden vind je de sport-, jeugd- en cultuurdienst in het nieuwe gemeenschapscentrum De Wiek, Dendermondebaan 8 in Zele.

Openingsuren:
Maandag: 9u00 - 12u00 / 14u00 - 19u30
Dinsdag: 9u00 - 13u00
Woensdag: 9u00 - 12u00
Vrijdag 9u00 - 12u00
Donderdag gesloten. 

Nieuwe uurregeling dienst huisvesting

Vanaf 1 april 2014 geldt een nieuwe uurregeling op de dienst huisvesting. Onze huisvestingsambtenaar is beschikbaar op volgende momenten:
- Elke voormiddag van 9u00 tot 12u00
- Maandagavond tussen 17u30 en 19u30

Nieuwe openingsuren vanaf 1 feburari 2014

Maandag: 9 uur tot 12 uur / 14 uur tot 19u30
Dinsdag: 9 uur tot 12 uur
Woensdag: 9 uur tot 12 uur
Donderdag: 9 uur – 12 uur / 14 uur tot 18 uur
Vrijdag: 9 uur tot 12 uur